Gihosoft Free Video Editor - Knippen en samenvoegen

Door: dirk-schoofs | 27 juni 2021 14:16

Video thumbnail
Review

Eerst dachten we dat Video Cutter zijn naam dankt aan het feit dat het software is om video’s mee te snijden, en dat je met het broertje, Free Video Joiner, filmpjes samenvoegt. Uiteindelijk bleek het te gaan om een en dezelfde tool met een gespleten persoonlijkheid: Gihosoft Free Video Editor.

Gihosoft Free Video Editor

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows en macOS
Website
www.gihosoft.com/free-video-cutter.html
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Ondersteunt de belangrijkste video- en audioformaten
  • Eenmaal klaar hoef je de video niet te renderen
  • Geen kwaliteitsverlies
  • Minpunten
  • Verwarrende voorstelling op homepage
  • Geen overgangen

Bizar, op de website van het Chinese Gihosoft vind je afzonderlijke pagina’s voor Free Video Cutter en Free Video Joiner. De ene om te snijden, de andere om samen te voegen. De waarheid is dat je via beide wegen hetzelfde programma binnenhaalt: Free Video Editor.

Niet correct

Eigenlijk is zelfs de naam Free Video Editor ook niet helemaal correct, omdat je geen andere bewerkingen kunt uitvoeren zoals geluid extraheren, overgangen plaatsen of ondertitels toevoegen. Het gaat om een gratis video-trimmer en -joiner waarbij geen kwaliteitsverlies optreedt, als je tenminste niet van het ene formaat naar het andere converteert.

Je kunt eindeloos veel bestanden samenvoegen.

Knippen

Een grote troef is de heldere werking van het programma. Om een bestand bij te snijden, stel je de begin- en eindtijden in via twee schuifjes of via de tijdstempels, en je klikt op Cut om de knip te maken. Daarna verschijnt er een pop-upvenster waarin je op OK of op Map openen kunt klikken. Het ingekorte bestand komt terecht op de locatie die je vooraf selecteert.

Filmpjes samenvoegen doe je in dezelfde werkomgeving. Je klikt op de knop Add Files en vandaar selecteer je de bestanden die je wilt samenvoegen. Inmiddels is de knop Cut veranderd in Join. We hebben gemerkt dat de Windows-versie geen drag-and-drop ondersteunt. Het knippen en samenstellen van nieuwe audiobestanden verloopt op dezelfde manier.

Conclusie

Een eenvoudige, gebruiksvriendelijke videobewerker komt altijd van pas, zeker als hij gratis is. Gihosoft Free Video Editor is zo’n product waarvan je in een oogopslag begrijpt hoe het werkt.

Gebruik de vierkante haakjes om heel precies te snijden.

0 Reactie(s) op: Gihosoft Free Video Editor - Knippen en samenvoegen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.