Glary Utilities 2.29

Door: Maikel Dijkhuizen | 08 november 2010 13:37

Apps & Software

Als u uw computer al enige tijd gebruikt, zult u op een gegeven moment merken dat het systeem steeds trager wordt. Gelukkig doet u daar met behulp van Glary Utilities eenvoudig iets aan. Zo verwijdert u moeiteloos dubbele bestanden, lege mappen en andere nutteloze data.

Tijdens de installatie van Glary Utilities moet u oppassen dat de hardnekkige Ask Toolbar niet geïnstalleerd wordt. Deze browserextensie nestelt zich in veel freeware en is voor ontwikkelaars een mogelijkheid om geld te genereren. U voorkomt de opdringerige toolbar door de betreffende vinkjes weg te halen. Als u de installatiewizard hebt voltooid, komt u terecht in de gebruiksvriendelijke interface van het programma. Alle menuopties zijn Nederlandstalig en spreken eigenlijk voor zich. Overigens zijn sommige onderdelen niet volledig vertaald.

De gebruikersomgeving is op sommige punten nog voor verbetering vatbaar.

Opruimen!

Op het tabblad 1-Klik Onderhoud hebt u een zestal mogelijkheden die u tijdens de opruiming kunt activeren. Met de Register Opschoner repareert u volgens de makers ongeldige registersleutels en ruimt u zinloze verwijzingen op. Echter blijkt dat dergelijke reinigingsacties nauwelijks invloed hebben op de prestaties van het systeem. Nuttiger is de Snelkoppeling Fixer, waarmee u onjuiste verwijzingen in het menu Start en op het bureaublad repareert of verwijdert. U spoort daardoor eenvoudig lege mappen in het startmenu op. Dankzij de Opstart Manager ziet u welke programma’s er tegelijk met het besturingssysteem in de achtergrond openen, waarna u ze naar eigen inzicht eventueel uitschakelt. U maakt met behulp van de aangegeven waardering een ruwe schatting van hoe belangrijk de betreffende software voor uw computer is. Het is ook mogelijk om een bepaald programma bijvoorbeeld dertig seconden later te openen. Op die manier wordt het opstartproces van Windows minder belast. Verder wist u tijdelijke bestanden en de geschiedenis van Internet Explorer. Ook maakt u korte metten met spyware. U start de schoonmaakactie door de gewenste onderdelen aan te vinken en te klikken op Scannen. Vervolgens verhelpt u gemakkelijk de gedetecteerde problemen. Overigens is de interface waarin de resultaten getoond worden erg slordig omdat er te weinig ruimte is gereserveerd voor de tekst.

Is het contextmenu onder de rechtermuisknop een puinhoop? Met behulp van Glary Utilities maakt u daar snel een einde aan.

Modules

Naast de zes mogelijkheden binnen 1-Klik Onderhoud, zijn er via Modules nog andere handige opties bereikbaar. Zo gebruikt u de Schijf Opschoner om overbodige data te wissen en optimaliseert u het intern geheugen door ruimte vrij te maken. Daarnaast kunt u het contextmenu onder de rechtermuisknop naar eigen wens inrichten. Verder zijn er functies aanwezig om het register te defragmenteren en om verwijderde bestanden terug te halen. Ook wist u sporen uit van alle geïnstalleerde webbrowsers en zoekt u naar dubbele bestanden of lege mappen op de harde schijf. Samengevat is Glary Utilities een uitstekend alternatief voor het populaire CCleaner. Het haalt genadeloos de bezem door uw computer en bevat bovendien nuttige extra opties. Er bestaat tevens een betaalde versie van het programma, waarvoor u eenmalig 39,95 dollar (circa 29 euro) neerlegt. Hiermee is het onder meer mogelijk om automatisch reinigingstaken te plannen en raadpleegt u bij problemen een technische helpdesk.

Maak ruimte vrij op uw harde schijf door dubbele bestanden te verwijderen.

Glary Utilities 2.29

Freeware

Taal Nederlands

Download 8,4 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlandstalig

Eenvoudig in gebruik

Met behulp van één klik een complete reinigingsactie uitvoeren

Minpunten

Probeert Ask Toolbar te installeren

Niet alles is correct vertaald

Op sommige plaatsen slordige interface

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Glary Utilities 2.29

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.