Gleek: genieten van Twitter

Door: Robin Smit | 21 juni 2013 12:30

Apps & Software

Als we kijken naar het aanbod van apps voor Twitter wordt al snel duidelijk dat het er al lang niet meer om gaat wat je leest, maar meer om hoe je het leest. Een duidelijk voorbeeld hiervan is Gleek voor Windows 8/RT. De app die van Twitter een beleving maakt.

In Gleek worden al je Twitter updates opgedeeld in kolommen. Hierbij kan je zelf bepalen welke informatie je in deze kolommen wil plaatsen en in welke volgorde je dit wil zien. Erg handig hierbij is dat je niet gelimiteerd bent in het toevoegen van Twitter accounts. Zo kan je de app dus goed gebruiken om zowel privé als zakelijk te twitteren.

Gleek biedt je verder enkele handige schermen waardoor je bijvoorbeeld prachtig door de laatste trends of persoonlijke conversaties op Twitter kan scrollen. Niet eerder zagen we dit zo goed uitgewerkt in een Twitter-app. Ook de mogelijkheid om door foto’s te bladeren die op je tijdlijn zijn geplaatst is erg fijn.

Tijdens het testen van de app werkte Gleek over het algemeen zoals we hadden gehoopt. Wel heeft de app af en toe problemen met het inladen van gegevens en wil een ongelukkig geplaatste knop je nog wel eens de app laten resetten.

Kortom

Gleek is een Twitter-app die, naast een overzichtelijke interface, ook nog eens veel mogelijkheden biedt voor de fanatieke Twitter-gebruiker. Zo zijn bijvoorbeeld de schermen met trends of persoonlijke conversaties erg indrukwekkend. Wel heeft de app nog last van enkele kinderziektes.

Score 7/10

Prijs: € 8,99

Beschikbaar voor: Windows 8/RT

Download Gleek in de Windows Store

0 Reactie(s) op: Gleek: genieten van Twitter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.