GmailDefaultMaker 2.0 (bèta)

Een bekend probleem voor veel Windows-gebruikers: wanneer u op een e-mailadres klikt -bijvoorbeeld in uw browser- opent altijd de standaard e-mailclient. Ook als u een ander programma dan het standaardprogramma gebruikt voor het e-mailen. GmailDefaultMaker is een handig tooltje voor om dit te omzeilen.

Windows biedt bij het ingeven van e-mailinstellingen alleen de keuze om 'echte' software als standaard in te stellen om uw mail mee te versturen, zoals Outlook (Express), Live Mail of Thunderbird. De keuze voor webgebaseerde e-mail, zoals Gmail, Hotmail of Yahoo Mail is er niet, en dat is een gemis voor de gebruikers. Daarbij is het ook bijzonder vervelend dat het ongebruikte en vaak niet-ingestelde e-mailprogramma altijd opstart wanneer u (per ongeluk) op een e-mailadres klikt. GmailDefaultMaker voegt de ontbrekende webmaildiensten toe aan de keuzemogelijkheden. Hoewel de naam van het programma anders doet vermoeden, kunt u dus ook kiezen voor Hotmail, Yahoo Mail of AOL.

© PXimport

Tijdens de installatie kunt u kiezen via welke webmaildienst u wilt mailen.

Wanneer u na de installatie op een mailadres klikt, opent de standaardbrowser (in een nieuw venster) in de mailinterface, meteen op de pagina om een nieuw bericht op te stellen. Tenzij u eerst nog moet inloggen natuurlijk.

Het tooltje zal bij veel Windows-gebruikers de reactie 'eindelijk!' oproepen. Er kleven echter wel een paar minpunten aan. Wilt u na de installatie liever gebruik maken van een andere webmaildienst, dan kan dat alleen door het tooltje te deïnstalleren en vervolgens middels een nieuwe installatie in te stellen. Een interface ontbreekt om instellingen te wijzigen. U kunt enkel de instellingen wijzigen via het Configuratiescherm / Standaardprogramma's / Koppelingen instellen, en dan is helaas de keuze weer beperkt tot een gewoon e-mailprogramma. Wanneer u deze gewijzigde instelling vervolgens wilt terugveranderen, moet GmailDefaultMaker 2.0 weer opnieuw geïnstalleerd worden. Een onhandigheid in een verder praktische tool, die doet wat hij moet doen, zonder enige meegeïnstalleerde toeters en bellen.

[youtube]XkKzFiFWjJ8[/youtube]

© PXimport

GmailDefaultMaker 2.0 (bèta)

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,46 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Opensource

Oordeel 7/10

Pluspunten

Keuze uit meerdere webmaildiensten

Geen last meer van het opstarten van ongebruikte mailclients

Minpunten

Geen interface en instelmogelijkheden

 

© PXimport

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten