Goede agenda voor elke scholier

Door: | 03 januari 2012 11:01

Apps & Software

Je agenda, dat hoopje papier wat na drie maanden al een vodje was wordt als het aan de makers van MijnSchool ligt voorgoed vervangen door een digitale agenda.

MijnSchool is een digitale schoolagenda waar niet alleen huiswerk in genoteerd kan worden, maar ook roosters, docenten, proefwerken en groepsopdrachten. MijnSchool zal voor de een heel overzichtelijk zijn maar voor de ander veel te druk. Dit komt door alle verschillende kleuren met ieder hun eigen functie. Zo heeft ieder vak in het rooster een andere kleur ook kunnen de iconen voor ieder vak zelf gekozen worden, wat MijnSchool een leuk, persoonlijk tintje geeft.

Deze agenda is erg gebruiksvriendelijk omdat hij gericht is op het Nederlandse schoolsysteem, iets wat iStudiez mist. Ook de intuïtieve manier van invullen van de agenda draagt bij aan het gebruiksgemak ervan. In MijnSchool kunnen ook cijfers worden ingevoerd, waaruit dan weer een gewogen gemiddelde berekend wordt.

Een nadeel van MijnSchool is dat onregelmatigheden in het rooster minder makkelijk ingevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan tentamenweken of vakanties.

Kortom

MijnSchool is een zeer complete app voor scholieren en studenten. De agenda is erg overzichtelijk en zeer gemakkelijk in gebruik. Alleen is het erg jammer dat steeds meer onderwijsinstellingen telefoons tijdens de les verbieden, waardoor ter plaatsen huiswerk opschrijven erg lastig wordt.