Goede manier om het alfabet te leren

Door: carolien-danckaerts | 13 februari 2012 17:31

Review

Het voorlezen van de kinderen is iets wat al sinds jaar en dag gebeurt en ook goed is voor hun ontwikkeling. In dit digitale tijdperk wordt steeds meer gebruikgemaakt van de e-reader maar ook de smartphone en tablet zijn in opkomst. Het voordeel van de laatste categorie is dat de boeken interactief worden. Lettercircus is daar een goed voorbeeld van.

Lettercircus is van Nederlandse makelij en dat is te merken. In het boek staan geen spelfouten of vreemde dingen, die wel aangetroffen worden in vertaalde boeken. Lettercircus is bedoeld voor iPad, dit is voor de kinderen erg prettig. Het scherm van de iPad is veel groter dan dat van de iPhone en dan is het aanraken van de letters en voorwerpen veel makkelijker voor een kind.

Het Lettercircus bevat 26 verhalen met allen tekeningen. Alle verhalen gaan over Fien en Joep, hierdoor is er voor het kind een logische samenhang tussen de losse verhaaltjes. De tekeningen bij elk verhaal zijn toegespitst op de letter waar het verhaal om draait. Bij de B is bijvoorbeeld een bal te vinden en bij elke letter zijn in de tekeningen ook vormen van die letter terug te vinden. Zo leren de kinderen snel wat de vorm is van elke letter. Dit boek ziet er mooi uit, de verhalen zijn goed toegespitst op de doelgroep en dat is prettig. Natuurlijk pakt het ene kind het sneller op dan het andere en zal de een met 3 jaar het boek leuk vinden en de ander met 5 of 6 jaar.

Een voordeel van Lettercircus is dat er ook door de app zelf voorgelezen kan worden. Hierdoor kun je het kind ook even zelf laten ontdekken.

Kortom

Lettercircus is een leerzame en mooie applicatie. Door de afwisseling van lezen en letters zoeken blijven kinderen lang geconcentreerd en blijft de stof goed hangen. De tekeningen zijn mooi en de verhaaltjes leuk. Inmiddels is de applicatie niet meer voor iPhone te downloaden en dat is maar goed ook gezien de gedetailleerdheid van de tekeningen. Een aanrader voor elke ouder met een iPad!

0 Reactie(s) op: Goede manier om het alfabet te leren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.