Goedkope software: altijd de nieuwste versie

Door: kees-krick | 21 februari 2017 14:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Voordelig software afnemen

Bij het afsluiten van een abonnement kun je veel geld besparen als je het een beetje slim aanpakt. Allereerst heb je vaak de keuze om per maand of per jaar te betalen. Door in één keer voor een heel jaar te betalen, bespaar je al direct een leuk bedrag. Toegegeven, een maandelijks laag bedrag doet minder pijn, maar kies hier liefst alleen voor als je de software maar kort nodig hebt. Want stop je bijvoorbeeld na drie maanden alweer, dan ben je met een maandabonnement uiteraard goedkoper uit dan bij een jaarabonnement. Overigens komt het ook voor dat je een jaarabonnement afsluit, maar alsnog per maand betaalt. Dan heb je het beste van beide werelden. Verder kun je een abonnement vaak afsluiten voor meerdere personen (of computers) tegelijk of zelfs voor meerdere jaren vooruit. Ook hier valt behoorlijk veel geld te besparen. In elk gezin zijn immers meerdere computers aanwezig en je wilt jouw favoriete software vast en zeker ook de komende jaren nog gebruiken.

Een abonnement voor meerdere computers en/of meerdere jaren is altijd voordeliger.

Meerdere keren installeren

Lees altijd goed wat bij je abonnement is inbegrepen, om te voorkomen dat je een te duur abonnement afsluit. Heb je bijvoorbeeld een desktop en een laptop? Het kan best zijn dat je de software op allebei mag installeren, zolang je het programma maar niet op beide apparaten tegelijk gebruikt. Dat is ideaal als je thuis of op kantoor achter je desktop zit, maar liever de laptop openklapt als je ergens anders aan de slag gaat. Met één abonnement ben je dan meteen klaar en je bespaart er mooi een tweede abonnement mee. Programma’s die in een Adobe Creative Cloud-abonnement zitten, zoals Photoshop en Lightroom, zijn voorbeelden van software waarmee dat mag. Ook zijn abonnementen mogelijk met een licentie voor meerdere computers. Denk aan Microsoft Office, daar is een abonnement mogelijk waarbij je de software op vijf verschillende computers (zowel Windows als macOS), maar ook op vijf telefoons en vijf tablets mag installeren. Die mag je dan uiteraard wel gelijktijdig gebruiken. Zo voorzie je met één abonnement je hele gezin van de nieuwste versie van Office en ben je extra voordelig uit.

Met één abonnement voorzie je heel je gezin van Microsoft Office. Op computer, smartphone én tablet.

Speciale kortingen

Er zijn aanzienlijke softwarebesparingen mogelijk als je aan een aantal specifieke voorwaarden voldoet. Niet alleen op abonnementen, maar ook op traditionele (koop)software. Zo kunnen leerkrachten, medewerkers en (ouders van) leerlingen van basis- en speciaal onderwijs via www.schoolspot.nl software met flinke korting aanschaffen. Die korting kan zelfs oplopen tot maar liefst negentig procent. Het gaat daarbij om hoogstaande software. Denk aan Office-programma’s, beveiligingssoftware, foto- en filmbewerkers, educatieve software en upgrades voor Windows. Op welke software je korting krijgt en hoe hoog die korting dan is, hangt wel altijd af van de softwarelicenties die jouw school al heeft afgesloten. Want de school draagt vaak al een bepaald bedrag af voor thuisgebruik, vandaar dat deze enorme kortingen mogelijk zijn. Het is zonde als je daar niet van profiteert.

Studenten en medewerkers in het Nederlands hoger- en middelbaar beroepsonderwijs kunnen terecht op www.surfspot.nl voor interessante kortingen. In ieder geval alle universiteiten hebben zich bij Surfspot aangesloten, maar ook veel hogescholen, mbo’s en enkele onderzoeksinstellingen. Ben je docent, medewerker, of scholier in het voortgezet onderwijs of mbo? Dan ga je naar www.slim.nl. Net als bij het eerder genoemde Schoolspot, is het softwareaanbod bij Surfspot en Slim!nl behoorlijk breed en hangt de korting die je krijgt af van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt. Daarnaast krijg je als docent of medewerker vaak een andere korting dan wanneer je leerling of student bent. Tot slot kunnen maatschappelijke stichtingen en verenigingen, maar ook kerkelijke organisaties en openbare bibliotheken, terecht op weer een andere website. Op www.techsoup.nl zijn ze voordelig uit, dankzij donaties en speciale kortingen van veel bekende softwareleveranciers.

Schoolgaande of studerende kinderen, docent of medewerker? Dan kom je vaak in aanmerking voor torenhoge kortingen.

Speciale licentievoorwaarden

De licentievoorwaarden van software die je met korting via Schoolspot, Surfspot of Slim!Nl afneemt (zeg maar de voorwaarden waaronder je een bepaald programma mag gebruiken), kunnen per product variëren. Soms mag je de software die je met korting gekocht hebt ook blijven gebruiken nadat je de onderwijsinstelling hebt verlaten, maar dat is zeker niet altijd het geval. Het kan dus zijn dat je in de toekomst alsnog een pakket voor de normale prijs moet aanschaffen of een gewoon abonnement moet afsluiten. Dit staat dan bij het pakket aangegeven, zodat je weet waar je aan toe bent. Bij TechSoup is het helemaal duidelijk, want die software is alleen bedoeld voor non-profit organisaties, met alleen openbare bibliotheken als uitzondering.

Korting voor iedereen

Iedereen wil natuurlijk in aanmerking komen voor een leuke korting, maar niet iedereen is bij een onderwijsinstelling of maatschappelijke organisatie aangesloten. Gelukkig bestaat daar een aantal mogelijkheden voor. Dan worden er dus geen speciale voorwaarden gesteld aan jouw thuis-, school-, of werksituatie. Hier moet je alleen wel wat meer voor graven en vergelijken. Er bestaan namelijk kortingswebsites en daar vind je allerlei actiecodes waarmee je software met een aardige korting kunt kopen. Niet zulke spectaculaire kortingen als met de eerdergenoemde websites, maar elke euro is meegenomen, toch? Je gaat naar een kortingswebsite, tikt in het zoekveld de naam van de softwareleverancier of het softwarepakket in en kijkt wat er tevoorschijn komt.

Het beste kun je een paar van deze websites aflopen, want regelmatig lopen er meerdere acties tegelijk en je wilt natuurlijk wel het maximale bedrag besparen. Let altijd op de geldigheidsdatum, want een actie kan al zijn afgelopen en dan grijp je alsnog mis. Controleer verder of de korting daadwerkelijk van het eindbedrag wordt afgetrokken, desnoods door in een ander browservenster te kijken wat de oorspronkelijke prijs is. Voorbeelden van enkele kortingswebsites zijn www.kortingscouponcodes.nl en www.kortingscode.nl. Neem ook eens een kijkje hier. Je hebt hier geen kortingscode nodig, maar winkelt er direct tientallen euro’s voordeliger.

Je bespaart al snel een paar tientjes.

0 Reactie(s) op: Goedkope software: altijd de nieuwste versie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.