Golfen als een pro

Door: marco-tabini | 05 september 2011 11:23

Review

EA combineert wederom grafische pracht met een ijzersterk besturingssysteem voor de nieuwe Tiger Woods PGA Tour op de iPhone, iPod touch en iPad

Nog voordat je een balletje kunt slaan, is het - net als bij de consoleversies van het populaire golfspel - mogelijk om je eigen golfer te creëren. Zo kun je onder meer het geslacht, huidskleur en kledij aanpassen, totdat hij of zij uiteindelijk aan je eisen voldoet. Ben je helemaal tevreden, dan kun je de eerste stappen zetten in de PGA Tour.

Slim omgaan met geld

Voordat je aan de Tour begint, krijg je 50.000 dollar uitgereikt. Dat is geen onaardig bedrag om te besteden aan vaardigheden en uitrusting of om deel te nemen aan toernooien. Schijn bedriegt. Hoewel het klinkt als een som geld, ben je het zo kwijt als je niet goed oplet waar je het aan besteedt. De kosten om deel te nemen aan een toernooi liggen erg hoog, dus het is slim om wat geld achter de hand te houden zonder alles te besteden aan je uitrusting.

Balletje slaan

De besturing van het golfspel werkt uitstekend en je hoeft niet als in het echte leven lang te oefenen om de basis onder controle te krijgen. Om de bal de lucht in te slaan, is enkel een vegende beweging over de krachtmeter nodig om te bepalen hoe hard je personage de bal slaat endus ook hoe ver de bal uiteindelijk gaat komen. Een bijzonder goed geplaatste uithaal resulteert in een 'boost' waardoor de bal verder komt dan normaal.

Naarmate je meer bekend wordt met het spel, is het mogelijk een slag te verbeteren door de bal een lichte draai te geven of kun je zelfs de bal nog iets draaien als deze al in de lucht is. Net als in het echt zijn er verschillende clubs beschikbaar waaruit je op elk moment kunt kiezen, al is het slim om - zeker in het begin - het bij de standaard aanbevolen clubs te houden. Deze zijn normaliter al goed aangepast op het type terrein waar de bal op ligt. Tiger Woods PGA Tour 12 maakt volledig gebruik van het Retina display, wat mooie, heldere beelden oplevert met veel realistische details.

Kortom

Het fijne besturingssysteem zorgt ervoor dat Tiger Woods PGA Tour 12 een game is die uitdaging biedt zonder frustrerend moeilijk te zijn.

0 Reactie(s) op: Golfen als een pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.