GOM Player 2.3.59 - Videoplayer met discrete power

Door: dirk-schoofs | 20 maart 2021 12:40

Review

Biedt de standaard app om video’s in Windows 10 te bekijken je te weinig mogelijkheden en houd je niet zo van VLC, dan is er toch een sterk alternatief. Voor wie een player zoekt met een eenvoudige interface die toch veel verschillende multimediaformaten kan tonen is GOM Player een aanrader.

GOM Player 2.3.59

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10; macOS
Website
www.tiny.cc/gomplayer
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Gebruikt weinig systeembronnen
  • Bevat veel ingebouwde codecs
  • Ondersteunt veel ondertitelingsformaten
  • Minpunten
  • Tracht bij de installatie andere software te installeren

De Gretech Online Movie Player is ontwikkeld door het Koreaanse Gretech. Op de website vind je een gratis download, maar er is ook eenmalige licentie te koop van de Plus-versie die op het moment van schrijven 15 dollar (ruim 12 euro) kost. GOM Player Plus belooft je snelle assistentie en de weergave van uhd-films op 4K zonder buffering. Ons overtuigt de gratis versie meer dan genoeg. De installatie verloopt vlot, maar klik niet te snel op de knop Accept anders schuift de installer tegelijk een anti-virusproduct binnen waar je niet om hebt gevraagd.

Geen codec-problemen

GOM Player ondersteunt de gangbare codecs zodat je zelf niet meer op zoek hoeft naar een codec om van bepaalde multimediabestanden te genieten. En als er toch een codec is die een licentie vraagt, brengt GOM je zelf naar een geschikte opensource-website. Sleep video- of audiobestanden in het scherm en gebruik de bekende afspeelknoppen. Wanneer de film afgelopen is, zal GOM automatisch de volgende film starten die in dezelfde map zit. Je kunt zelfs YouTube-films in het GOM-scherm slepen.

Alle functies zitten achter onopvallend geplaatste knoppen.

Eigen ondertitel-database

GOM Player kan zelfs avi-bestanden afspelen waarvan andere players waarschuwen dat ze beschadigd zijn, en het is bovendien mogelijk om videobestanden te bekijken terwijl je ze nog aan het downloaden bent. De player ondersteunt zelfs 360VR-video en je kunt hem ook gebruiken om afspeellijsten te openen en te bewaren. Behalve de ingebouwde codec-zoeker heeft GOM Player een zoekmachine om ondertitels te vinden en te laden. In eerste instantie kom je dan terecht in GOM Lab waar een paar honderdduizend ondertitels op je wachten. GOM Player gaat er gelukkig zelf op zoek naar de juiste subtitels. Dat kan wel even duren overigens en succes is niet verzekerd.

Conclusie

De minimalistische besturing van GOM Player voelt erg prettig. De nadruk ligt immers op de inhoud. En toch heb je alle knoppen netjes binnen klikbereik en kun je veel aanpassen om de videobeleving naar eigen smaak in te stellen. Zo is het mogelijk helderheid, contrast, verzadiging van het beeld en de synchronisatie van ondertitels nauwgezet te regelen.

Je regelt makkelijk de helderheid, contrast en verzadiging van het beeld.

0 Reactie(s) op: GOM Player 2.3.59 - Videoplayer met discrete power

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.