GoodSync Desktop - Automatische (cloud)synchronisatie

Door: Robbert Brus | 28 februari 2014 13:30

Apps & Software

Back-uppen naar een cloudopslag heeft voor- en nadelen. Een nadeel is dat je de controle over bestanden afgeeft. Je kunt niet nagaan wie er meekijken. Een voordeel is dat bestanden worden gesynchroniseerd en worden geback-upt naar een centraal opslagpunt. GoodSync biedt het beste van twee werelden.

None

GoodSync Desktop 9.6.0.5

Prijs:

€ 24,95

Taal:

Nederlands

OS:

Windows XP/Vista/7/8; OS X; Linux

Meer info:

www.goodsync.com

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Zeer uitgebreid
 • Onmisbaar
 • Meerdere accounts
 • Minpunten
 • Licentie per systeem

Met GoodSync kun je bestanden binnen een eigen netwerk automatisch synchroniseren. Ook is het mogelijk bestanden via internet (tussen bijvoorbeeld je laptop en desktop) te synchroniseren. GoodSync biedt de mogelijkheid om ook met cloudopslagdiensten te synchroniseren en het is zelfs mogelijk om verschillende accounts van dezelfde dienst te gebruiken.

Eerste taak maken

Na de installatie vraagt het programma of je je wil aanmelden bij GoodSync Connect. Dit is nodig als je ook via internet wil synchroniseren met een andere computer (of server). Zodra het programma de eerste keer opstart, zal het vragen om een eerste taak aan te maken.

Maak zoveel cloudopslagback-ups als je wil.

Een taak kan een back-up zijn of een synchronisatietaak. Na het opgeven van een naam en functie wordt het programma gestart. Na het opgeven van twee locaties kunnen de bestanden handmatig worden geanalyseerd en gesynchroniseerd. Er is ook een optie om dat periodiek of direct bij een wijziging te laten doen.

De synchronisatie tussen twee systemen via internet werkt zeer goed. Als beide systemen zijn aangemeld via GoodSync Connect kies je via de Selecteer-knop de optie GoodSync Connect. Vervolgens toont GoodSync een lijst met de actieve systemen en gebruik je een map op een extern systeem om te synchroniseren.

Na het maken van een taak selecteer je mappen op de lokale en externe locatie.

Cloudopslagdiensten

In hetzelfde lijstje als waar GoodSync Connect tussen staat, staan ook cloudopslagdiensten zoals: Dropbox, OneDrive en Google Drive. Voor elke taak kan een ander account worden gebruikt. Heb je dus meerdere accounts bij een cloudopslagdienst, dan kunnen ze via deze weg allemaal gebruikt worden zonder telkens uit en opnieuw in te moeten loggen.

Via GoodSync Connect maakt het programma verbinding via internet.

Conclusie

GoodSync is een fantastisch programma, dat na enige tijd onmisbaar wordt. Het is in het begin even puzzelen hoe het werkt, maar dat heb je zo door. Online staat een duidelijke Engelstalige handleiding en daar kun je tevens een tutorial volgen. Het is slim om bestanden tussen twee locaties altijd up-to-date en geback-upt te hebben. Ook is de winst om meerdere cloudopslagdiensten van dezelfde aanbieder zorgeloos te gebruiken enorm.

1 Reactie(s) op: GoodSync Desktop - Automatische (cloud)synchronisatie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 maart 2014 02:01 Anoniem
  Helaas staat Copy er niet tussen als cloud backup. Gebruik ik nu en werkt perfect als backup tool. (icm mklink). Is toch handiger als je 1 provider gebruikt. 20 GB gratis als je deze link gebruikt:
  https://copy.com/home?signup=1&r;=o1IbhO
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.