Google Agenda delen met anderen: zo doe je dat

Door: Wesley Akkerman | 31 augustus 2021 06:01

Google Agenda delen
How To

Je Google Agenda met iemand delen kan het maken van afspraken veel gemakkelijker maken. Je hoeft dan niet constant heen en weer berichten te sturen op zoek naar een gepast moment, maar kunt meteen momenten voorstellen waarvan je weet dat de ander beschikbaar is. Hoe deel je die agenda?

Ondanks het feit dat de Google Agenda-app op heel veel apparaten beschikbaar is, kun je het delen van een agenda alleen regelen via je browser op een pc, via calendar.google.com. Open de website en kijk links in het menu onder Mijn agenda’s. Zweef met je muisaanwijzer boven de agenda die je wil delen en druk rechts op dezelfde regel op de drie puntjes die in beeld verschijnen. Nu komt er een kleine pop-up in beeld waar onder meer de optie Instellingen en delen staat.

Je Google Agenda delen

Wanneer je op Instellingen en delen klikt, dan kom je uit op de pagina met daarop alle instellingen voor je agenda. Links in het inmiddels uitgeklapte menu vind je de optie Delen met specifieke mensen. Klik daarop en druk vervolgens op de knop die onder je e-mailadres staat: Mensen toevoegen. Nu verschijnt er een pop-up in beeld waar je het e-mailadres van iemand anders invult. Denk dan bijvoorbeeld aan je partner of een collega. 

Onder het invulveld staat een keuzemenu met daarin vier verschillende opties. Dit zijn de opties die betrekking hebben op degene met wie je je agenda deelt. Zo kun je instellen welke rechten die persoon krijgt. De instellingen zijn:

  • Alleen statusinformatie beschikbaar/bezet weergeven (details verbergen): hier ziet de persoon met wie je deelt dus alleen of je beschikbaar bent of niet.
  • Alle details voor afspraken weergeven: de persoon kan alles zien wat jij ziet.
  • Wijzigingen aanbrengen in afspraken: de persoon kan details van afspraken wijzigen.
  • Wijzigingen aanbrengen en opties voor delen beheren: de persoon kan details van afspraken wijzigen en die afspraken met anderen delen.

Selecteer het rechtenniveau die van toepassing is en druk op de verzendknop. De kalender is vervolgens gedeeld met de persoon die je ingevuld hebt. 

Je Google Agenda openbaar maken

Als je wil kun je je Google Agenda openbaar maken. Wellicht is dat voor individuele personen niet zo slim, maar voor organisaties, clubs en bedrijven kan het een handig hulpmiddel zijn om dit soort informatie slim en overzichtelijk inzichtelijk te maken.

Open wederom de instellingen van je agenda. Druk op Toegangsrechten voor de afspraken en zet een vinkje bij de optie Openbaar beschikbaar maken. Je kunt ook hier een rechten niveau instellen:

  • Alleen statusinformatie beschikbaar/bezet weergeven (details verbergen): hier ziet iedereen met wie je deelt dus alleen of je beschikbaar bent of niet.
  • Alle details voor afspraken weergeven: iedereen kan alles zien wat jij ziet.

Verder kun je een deelbare link voor je agenda aanmaken, zodat andere mensen gemakkelijk toegang krijgen. Klik daarvoor op de knop Deelbare link aanmaken en druk vervolgens op de knop voor het aanmaken van de link.

Google Agenda weer privé maken

Als je je Google Agenda niet meer met andere mensen wil delen, dan kun je het vinkje bij Openbaar beschikbaar maken ook weer weghalen. Wil je niet meer delen met specifieke personen? Geen probleem. Binnen dezelfde instellingen ga je naar de lijst met mensen met wie je deelt en klik je simpelweg op het kruisje naast hun naam.

0 Reactie(s) op: Google Agenda delen met anderen: zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.