Google brengt teams chatapps samen

Door: Wesley Akkerman | 03 juni 2020 06:06

Nieuws

Afgelopen oktober nam Google Javier Soltero aan. De man was verantwoordelijk voor G Suite, Google Meet en Google Chat. Nu is Soltero ook verantwoordelijk voor Duo, de telefoonapp en Berichten. De teams achter de grotere chatapps van het bedrijf zijn derhalve samengevoegd, maar niet waarom je denkt.

Je zou kunnen denken dat Google dit doet om de chatapps dichterbij elkaar te brengen middels integratie. Of door bijvoorbeeld één app voor alle communicatie te maken. Maar voorlopig gebeurt dat dus niet, omdat gebruikers de keuze zouden moeten hebben uit de apps die ze ergens voor willen gebruiken.

Desondanks zouden de berichtenapplicaties van Google kunnen profiteren van een eenduidige richting. Soltero zou nog wel eens de spin in dit web kunnen zijn. Hiervoor werkte hij namelijk aan de e-maildienst Acompli, die later overgenomen werd door Microsoft. Binnen twee maanden nam Microsoft het besluit daar de Outlook-app van te maken. Soltero lijkt dus te weten wat hij doet.

Verder heeft de beste man ervoor gezorgd dat verschillende zakelijke diensten samengevoegd zijn en dat Google Meet eerder gelanceerd kon worden dan aanvankelijk gepland. Superhandig, vanwege de pandemie en het feit dat veel mensen nu thuis zitten.

Google Duo

Google heeft veel berichtendiensten

Het is geen geheim dat Google ontzettend veel berichtendiensten heeft. En rondom die berichtendiensten heerst er nog wel eens wat verwarring. Aan Soltero de taak om daar wat duidelijkheid in te scheppen. De diensten worden voorlopig dus nog niet samengevoegd, zoals bijvoorbeeld Facebook nu van plan is met WhatsApp, Instagram en Messenger.

Omdat de verschillende producten nu een belangrijke rol spelen in het leven van mensen, zou het onverantwoord zijn dat nu op de schop te gooien.

Hoe de toekomst van de communicatiediensten van Google er onder het leiderschap van Soltero precies uitziet, is nu nog niet echt te zeggen. De man heeft te maken met veel bagage vanuit het verleden en allerlei apps die al het loodje gelegd hebben. Gelukkig kan hij er wel met frisse moed tegenaan kijken, dus wie weet wat hij allemaal in petto heeft. Het ultieme doel dat Soltero zichzelf gesteld heeft is het gemakkelijker maken van het leven van de gebruikers van Google-diensten. En dat klinkt gelukkig al goed – of de verschillende apps nou op een gegeven moment samengevoegd worden, of niet.

Met één kapitein op dit schip, kan er een duidelijke koers gevaren worden. Laten we hopen dat Soltero excelleert in zijn nieuwe rol.

0 Reactie(s) op: Google brengt teams chatapps samen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.