Google Chrome: zo maak je screenshots op Android met de browser

Door: Wesley Akkerman | 25 juni 2021 17:06

How To

Op Android kun je screenshots maken van wat je nu op het scherm ziet. De functie zit op sommige smartphones soms een beetje verstopt, waardoor niet iedereen altijd weet hoe dat werkt. Binnen Google Chrome op Android kun je nu in elk geval screenshots van websites maken.

Screenshots maken is superhandig. Zeker wanneer je even snel iets wil delen of wanneer je ergens een notitie of grapje aan wil toevoegen. Binnen Google Chrome kun je nu direct screenshots delen met je vrienden van webpagina’s die je bezoekt. Je vindt de nieuwe optie in het deelmenu van de browser. In dit artikel behandelen we hoe je een screenshots maakt, bewerkt en deelt.

Screenshots maken in Google Chrome

Om screenshots te kunnen maken ga je in Google Chrome naar het deelmenu. Rechts bovenin vind je drie puntjes. Dat is het menu waar we moeten zijn. Binnen dat menu vind je deelopties. Tik op het kopje Delen en tik vervolgens links onderin op de optie Screenshot. Je herkent de aan het vierkant met een plusteken ernaast. Je krijgt nu direct de screenshot te zien die je gemaakt hebt. Helaas is het zo dat het menu bovenin ook meegenomen wordt, maar dat kun je voorkomen door een beetje op de pagina naar beneden te scrollen. Als het goed is gaat de url-balk dan weg.

Onderin staan nu drie opties: Bijsnijden, Tekst en Tekenen. De opties spreken wellicht voor zich, maar we nemen ze nog even met je door.

  • Bijsnijden: met deze optie kun je de grootte van de afbeelding bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld die eerdergenoemde url-balk verwijderen of de focus leggen op een specifiek onderdeel van de screenshot.
  • Tekst: hiermee voeg je tekst toe aan een foto. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je typt. Ook kun je de kleur aanpassen en bepaal je waar de tekst komt te staan en op welke manier. Je kunt de tekst vergroten en verkleinen en eventueel schuin in beeld neerzetten.
  • Tekenen: tot slot hebben we Tekenen. Hiermee bewerk je een afbeelding zoals je wil. Je kunt tekeningen toevoegen, lijntjes trekken, ergens een cirkel omheen plaatsen – laat je fantasie de vrije loop. Je bepaalt met welke kleur je aan de haal gaat en je kunt de dikte van de lijn aanpassen.

Na het bewerken

Ben je klaar met bewerken? Dan kun je rechts bovenin op Volgende drukken. Je kunt nu kiezen of een screenshot meteen deelt, hem opslaat op je smartphone of hem verwijdert. Als je ervoor kiest een afbeelding op te slaan, dan vind je hem vervolgens in de Downloadsmap. De optie wordt nu uitgerold naar iedereen die Chrome op Android gebruikt.

0 Reactie(s) op: Google Chrome: zo maak je screenshots op Android met de browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.