Google Earth: scout je vakantieplek

Door: Ronald Smit | 28 juli 2019 15:42

Met Google Earth scout je je vakantieplek alvast voor vertrek
How To

Als je op vakantie gaat naar een onbekende plek, is een beetje vooraf scouten van die locatie best handig. Al was het maar om bijvoorbeeld dat mega-drukke standaardstrand te vermijden. Google Earth is je beste vriend!

Het is best praktisch om voor vertrek naar je vakantie-adres al een beetje rond te neuzen op je bestemming. Dat kan bijvoorbeeld via al dan niet gratis reisgidsen, of een app speciaal voor jouw vakantiebestemming bedoeld. Maar er is ook nog Google Earth! We maken in dit voorbeeld gebruik van de iOS-versie, maar er is ook software voor Android, Windows en macOS beschikbaar. Bovendien draai je de tool desgewenst in Chrome zonder verder software te hoeven installeren. Wat je ook gebruikt: het basisprincipe is overal hetzelfde. Je ziet een wereldbol en een menu. In het menu tik je op het vergrootglaasje en tik je de naam van je vakantiebestemming in. Schakel vervolgens de fotolaag in. Tik daarvoor op de knop met de drie streepjes en zet de schakelaar achter Foto's op aan. Je ziet nu - bij de meeste vakantiebestemmingen - een hele serie fotobolletjes verschijnen. Meestal gemaakt door locals of vakantiegangers zoals jijzelf. Tik op een bolletje en de foto wordt vergroot, als het een beetje meezit voorzien van een bijschrift. Het aardige is dat het vaak locaties betreft die wel mooi of interessant zijn, maar in veel reisgidsen dan weer niet voorkomen. Je kunt een interessante plek als foto bewaren door op de cameraknop te klikken. Vergeet - voor een meer realistische weergave - zeker ook niet op de 3D-knop te tikken. Ga je naar een erg bekende en drukke vakantieplek, dan zul je zien dat je daar net buiten vaak verbazingwekkend rustige stukjes kunt vinden. Waarom op dat ene populaire en drukke strand rondhangen als het een paar kilometer verderop een stuk stiller is bijvoorbeeld? Of trek de natuur eens in. Daarbij is het wel zaak om te voorkomen dat je verdwaald raakt of in vervelende situaties belandt. Vraag locals (of desnoods Google) altijd even of de beoogde plek safe is. En laat het hotel of je reisorganisatie vooraf even weten wat je van plan bent.

Street View

Natuurlijk ontbreekt Street View ook in Google Earth niet. Tik op het poppetje en daarna op een blauw gemarkeerde weg. Je zult zien hoe verbazingwekkend veel er al gefotografeerd is door de bestuurders, fietsers en wandelaars van Google. Ook handig om te zien of jouw vakantieplek wel echt zo ideaal is als de folders je beloven. Wellicht valt de realiteit wat tegen, of juist mee. Zo kun je voor je boeking ook meteen even checken hoe je hotel erbij staat. Het voorkomt vervelende verrassingen. Zoals een hotelletje dat weliswaar pittoresk is, maar misschien toch wat minder geschikt voor een echt verblijf.

Check je hotel voor vertrek op Google Earth en Street View

0 Reactie(s) op: Google Earth: scout je vakantieplek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.