Deuntje in je hoofd? Zo vind je onbekende nummers

Door: Wesley Akkerman | 09 december 2020 09:46

How To

Soms heb je alleen een bepaald deuntje in je hoofd zitten en heb je geen idee meer welk nummer dat was. Je weet de naam van de artiest niet meer, de naam van het nummer ontgaat je en hoe het refrein ging… Daar kan ook niemand je bij helpen. Behalve de Google-app dan. Die doet een laatste verwoede poging.

Het is één van de meest irritante dingen in de moderne wereld: niet op het nummer kunnen komen dat in je hoofd vastzit. Gelukkig weet Google daar tegenwoordig ook al raadt mee en kan de Google-app je helpen bij het achterhalen van het nummer dat maar in je hoofd galmt. De nieuwe functie zit in de officiële Zoeken-applicatie gebakken. Je kunt neuriën, fluiten of allerlei andere geluiden maken om te achterhalen welk nummer het is dat je probeert uit te beelden. Onthoud dat de resultaten misschien niet altijd even accuraat zijn, maar in veel gevallen krijg je het antwoord op je vraag.

Zo kan Google je helpen

Je hebt hiervoor dus de officiële Google-applicatie nodig. Dit is dezelfde app die nieuws voor je bijhoudt middels een feed, waarmee je zoekopdracht voltooit en die je kan helpen bij het instellen van andere apparaten. Je vindt de app op iPhone, iPad en Android. Rechts bovenin staat een microfoonicoon. Als je daarop tapt, dan kun je bijvoorbeeld een zoekopdracht inspreken. Doe dat nog even niet en druk in plaats daarvan op de suggestie Een nummer zoeken, links onderin. Nu kun je beginnen met het nadoen van de melodie.

Het grappige aan deze functie is dat je ook gewoon muziek aan kunt zetten: zo heb je een soort ingebouwde Shazam-functie in je Google-app zitten, eentje die net even wat uitgebreider is dan de Shazam-app. Of je nu zelf zingt, neuriet, fluit of het nummer in kwestie aanzet op de achtergrond, na verloop van tijd presenteert de Google-app de bevindingen. Staat het nummer dat je zoekt er niet bij? Dan kun je onderop op de knop voor meer resultaten tappen. Het kan ook zijn dat Google geen match vindt. Dan kun je op de knop in beeld tappen om het nog een keer te proberen.

Je kunt ook op de getoonde resultaten tappen om te horen of dit het nummer is wat je zoekt. Op de volgende pagina is het mogelijk het nummer eventueel te horen op Spotify, YouTube of Deezer. Als je verder scrolt dan krijg je ook allerlei zoekresultaten te zien voor dat nummer.

0 Reactie(s) op: Deuntje in je hoofd? Zo vind je onbekende nummers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.