Google komt met extra add-ons voor Docs en Sheets

Door: rene-schoemaker | 14 maart 2014 14:18

Nieuws

Google gaat add-ons presenteren in een apart menu in Docs en Sheets. Ontwikkelaars kunnen hun eigen productiviteitstools toevoegen aan het aanbod en gebruikers kunnen met één klik direct tools beschikbaar maken door alle documenten en spreadsheets heen.

De tools komen in de onlangs in documenten opgedoken extra menu Add-ons en staat voorlopig nog in de experimenteerfase. Dat betekent dat de nu toegevoegde tools van derden eerst langs een door Google ingestelde jury moeten voordat ze worden toegevoegd aan het menu. In een later stadium gaat die tussenstap verdwijnen.

Als nu het menu wordt geopend krijgen gebruikers een box te zien met beschikbare add-ons en een beschrijving van de tool. Eenmaal geinstalleerd zijn de tools te gebruiken door alle documenten en spreadsheets heen. De toevoeging is voor zakelijk gebruik door de Google Apps-admins uit te schakelen. Gebruikers krijgen dan wel de inhoud van de menubox te zien, maar kunnen niks installeren.

Simpel voorbeeld van een add-on is de mogelijkheid om digitale handtekeningen via een app toe te voegen, of een mailmerge-app van MailChimp. Beschikbaar is ook een Twitter Curator, waarmee je tweets en acties daarop kan invoegen in documenten of sheets.

0 Reactie(s) op: Google komt met extra add-ons voor Docs en Sheets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.