Google maakt Drive geschikt voor hosten websites

Door: rene-schoemaker | 06 februari 2013 10:10

Nieuws

Google geeft webontwikkelaars de mogelijkheid hun websites te hosten op Google Drive. HTML, JavaScript en CSS-files kunnen simpel in de cloud worden gezet.

De instructies, die Google zelf heeft geplaatst op Google Drive, zijn simpel. Een nieuw aan te maken map op Google Drive kan gedeeld worden met de opdracht 'Public on the web'. Vervolgens kan de ontwikkelaar al zijn HTML, JavaScript en CSS-documenten in de folder zetten. Door de HTML te openen kan een voorbeeld worden gezien en vervolgens kan de url via de preview worden gedeeld.

Demo-sites delen met klanten of vrienden

De nieuwe optie is vooral handig om demo-sites of ontwerpen te delen met klanten of vrienden. Ondanks dat door publicatie in theorie iedereen op het web de site kan zien, is het in de praktijk alleen maar mogelijk de site te benaderen als men de link ernaartoe kent. Dat geeft de ontwikkelaar de mogelijkheid het zien van de preview in de hand te houden door expliciet de link naar de site te sturen naar degene waarvan feed-back op het ontwerp wordt verwacht.

Het is in korte tijd opnieuw een update van de mogelijkheden van Google Drive, waarmee Google steeds meer wil concurreren tegen tegenstrevers als Dropbox. Eind vorig jaar werd Chrome verrijkt met een extensie Save to Drive die verkrijgbaar is via de Chrome Web Store, terwijl er ook meer mogelijkheden zijn gecreëerd voor het bekijken van foto's die opgeslagen zijn op Drive. Ook zijn vorige maand de mogelijkheden om formulieren te maken vergroot.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google maakt Drive geschikt voor hosten websites

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.