Google maakt uitgesteld downloaden via Chrome gemakkelijker

Door: Wesley Akkerman | 14 augustus 2020 09:29

How To

De Chrome-browser is de meest populaire browser voor Android. Dat kan ook haast niet anders. Het is Googles eigen browser, die op vrijwel elk Android-apparaat staat, zeker wanneer die smartphone voorzien is van een geldige licentie. Maar de browser is niet perfect, en daarom blijft Google sleutelen aan de ervaring. Zo wordt er nu gewerkt aan een handige optie voor uitgesteld downloaden.

Bestanden downloaden gaat tegenwoordig en stuk sneller dan op 2G-netwerken. Maar dat betekent niet dat er geen ruimte voor verbetering is. Het ontwikkelteam achter de Chrome-browser werkt nu al een tijdje aan een nieuwe functie met betrekking tot uitgesteld downloaden van bestanden wanneer je van plan bent dat via de browser te doen.

De mogelijkheden zijn al live in de Canary-versie van Chrome. Je kunt die app, geheel op eigen, risico downloaden en daardoor nu al toegang krijgen tot nieuwe mogelijkheden. Maar let wel: het is een versie voor ontwikkelaars, waardoor je een hoop fouten en andere onregelmatigheden tegenkomt.

Uitgesteld downloaden via Google Chrome

Mocht je het toch willen uitproberen, dan moet je nog wel even de bijbehorende flag activeren. Net zoals in de reguliere en bèta-versie van de Chrome-browser ga je hiervoor naar chrome://flags/. Daar ga je op zoek naar Enable download later. Je kunt hiervoor de zoekfunctie binnen de browser gebruiken, waarmee je kunt zoeken op specifieke woorden op een pagina. Als je de schuifregelaar aanzet, dan krijg je voortaan een pop-up in beeld wanneer je iets downloadt va je mobiele internetverbinding.

Er is ook nog de optie Show download later dialogue on WiFi waar je even naar kunt kijken. Dan krijg je namelijk dezelfde melding te zien wanneer je op je wifiverbinding zit. Als je één van deze (of allebei de) functies aanzet, dan krijg je voortaan drie opties voorgeschoteld: het bestand nu downloaden, het bestand alleen downloaden via wifi of je kiest een datum en tijd. Kies je voor de laatste optie, dan downloadt Google Chrome het bestand op de aangewezen tijd.

Tot nu toe werkt de functie zoals geadverteerd. Maar je moet er dus rekening mee houden dat het om een testfunctie gaat in de ontwikkelaarsversie van Chrome. Je kunt dus alsnog tegen problemen aanlopen. Hoewel dit een handige functie is voor een smartphonebrowser, hopen we ook dat die naar de desktopversie komt. Soms werk je onderweg genoodzaakt op je eigen mobiele bundel en dan zou het zonde zijn als je daar ineens razendsnel doorheen gaat.

Wanneer de opties voor het uitgesteld downloaden naar Chrome op Android komen, is nog niet bekendgemaakt.

0 Reactie(s) op: Google maakt uitgesteld downloaden via Chrome gemakkelijker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.