Google Maps krijgt toch alle 9292 OV-informatie

Door: jasper-bakker | 14 maart 2013 13:33

Nieuws

Google en 9292OV hebben een bredere deal gesloten waardoor Google Maps nu openbaar vervoersinformatie voor heel Nederland krijgt. Bijna alle data en nog niet realtime.

Het Amerikaanse en het Nederlandse bedrijf melden dat 9292 haar OV-informatie nu beschikbaar stelt voor Google Maps. "Inwoners en toeristen kunnen nu via Google Maps routes in heel Nederland plannen", aldus het persbericht. De nieuwe, bredere overeenkomst hiervoor betreft de de beschikbaarheid van informatie over stations, haltes en dienstregelingen van de diverse vervoersbedrijven.

Planning versus actueel

Die gegevens worden echter niet realtime doorgegeven aan Google. "Nog niet", laat de woordvoerster van 9292OV weten aan Webwereld. De OV-functie in Google's Maps moet het dus vooralsnog doen met geplande vervoersdiensten en niet met actuele, die kunnen afwijken door bijvoorbeeld storingen, weersomstandigheden en andere factoren.

Het opnemen van de OV-informatie geldt voor Maps in alle vormen, dus niet alleen als app. "De site is toegankelijk vanaf elke computer, tablet of mobiele telefoon met internet", meldt 9292OV. Het bedrijf benadrukt dat hierdoor niet alleen Nederlanders maar ook toeristen beter worden bediend.

Langzaam uitbreiden

Voorheen konden Nederlandse reisroutes gepland worden met alleen de gegevens van NS, Connexxion en GVB. Google en 9292OV hebben in januari vorig jaar al een overeenkomst gesloten voor openbaar vervoersgegevens. Eerder was Nederland nog een geheel witte vlek in de OV-planner (Transit) van Google.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google Maps krijgt toch alle 9292 OV-informatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.