Google Meet-vergadering op je tv: zo werkt dat

Door: Wesley Akkerman | 13 september 2020 15:33

Google Meet
How To

Nu we allemaal meer thuiswerken en ook zijn aangewezen op allerlei diensten en hardware die we normaliteit niet zo vaak zouden gebruiken, is het fijn om te zien dat die producten voorzien worden van updates die het leven een stukje gemakkelijker maken. Neem bijvoorbeeld de recent verschenen update voor Google Meet.

De communicatie-applicatie, waarmee je in een groep kunt videobellen met collega’s en vrienden, biedt voortaan namelijk ondersteuning aan voor Google Chromecast. Met Chromecast is het mogelijk content vanaf je smartphone, laptop of tablet te sturen naar televisies, mediaspelers en smart displays, zodat je die daarop kunt bekijken of beluisteren. Dat is voortaan dus ook mogelijk met Google Meet, waardoor je de vergadering lekker vanaf de bank kunt houden.

Google heeft deze verandering voornamelijk voor scholen en universiteiten in het leven geroepen, zodat kinderen en leraren comfortabel met elkaar kunnen communiceren. Zo kun je ook onderling met andere studenten relaxed vanaf de bank praten over de projecten die jullie samen uitvoeren.

Chromecast Ultra

Google Meet naar je tv casten

Wanneer je Google Meet naar je televisie cast, dan kun je nog steeds de microfoon en camera van je smartphone, tablet of computer gebruiken om de anderen te zien. Jij ziet hen dan gewoon lekker op het grote scherm in de woon- of slaapkamer. Wat heb je hiervoor nodig? Ten eerste een tv of mediaspeler met Chromecast aan boord of een Google Chromecast in de hdmi-poort. Daarnaast natuurlijk een computer of smartphone en een Google-account waarmee alles mooi samenkomt.

Qua Chromecast-modellen met je denken aan de Chromecast Ultra (zoals die van Google Stadia) en anders wel de tweede en huidige generatie modellen van de dongle. Ook moet je er rekening mee houden dat Android TV-modellen met ingebouwde Chromecast-functies qua ervaring onderling kunnen verschillen.

Mocht je alle voorbereidingen gedaan hebben, dan kun je eigenlijk meteen beginnen met casten. Dat kun je doen voordat de vergadering begint of tijdens. Je hebt hiervoor de nieuwste versie van de Google Chrome-browser nodig. Je opent de meeting in Chrome op je computer en zoekt de knop ‘cast this meeting’ op tijdens of voor het gesprek.

Vervolgens kies je het doel uit en in dit geval is dat de tv, de Chromecast of een aparte mediaspeler. Mocht je ook weer willen stoppen met casten, dan klik je op je computer rechts onderin op de drie puntjes. Daar vind je de knop voor het stoppen. Dan wordt het beeld dus niet meer gedeeld.

0 Reactie(s) op: Google Meet-vergadering op je tv: zo werkt dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.