Google Meet verwijderen uit Gmail op pc en smartphones

Door: Randolf Bouwma | 12 augustus 2020 10:35

How To

Zeker tijdens de coronacrisis videobellen we wat af met z'n allen. Veel techbedrijven zijn daar op ingesprongen en zo ook Google, dat zijn Google Meet-dienst behoorlijk aan het pushen is. Prima als je er graag en vaak gebruik van maakt, minder fijn wanneer je Meet niet nodig hebt. Zo moet jeGoogle Meet verwijderen uit Gmail, zowel op je pc (de webversie) als op je smartphone (Android en iOS).

Google introduceerde Meet in 2017 als opvolger van Hangouts. Nu heeft de zoekgigant vaak moeite om gebruikers aan zijn sociale diensten te binden, maar door het coronavirus werd Meet wel degelijk een succes. In april meldde het bedrijf dat er dagelijks 3 miljoen gebruikers bijkwamen, met een gemiddelde van meer dan 100 miljoen videobellers per dag.

Meet wordt bijvoorbeeld ingezet om vergaderingen mee te organiseren omdat veel mensen tegenwoordig niet meer op kantoor zitten, ze werken vanuit huis. Maar je kunt er ook prima mee contact onderhouden met vrienden en familie, die je vanwege de pandemie minder in het echt ontmoet dan gebruikelijk. Een andere dienst die hiervoor veel wordt toegepast, is Zoom.

Het scheelt dat videovergaderen met Meets erg eenvoudig is, iedereen met een link kan een videoconferentie bijwonen. Bovendien kost dat niets en is de limiet voor het maximale aantal gespreksdeelnemers tijdelijk (tot 30 september) naar 250 personen opgehoogd.

Meet is ook een onderdeel van Gmail en Google wil graag dat je dit weet. De videobelfunctie heeft met name op smartphones een behoorlijk prominente plek in beeld gekregen. Heb je geen behoefte aan de dienst, dan kun je deze optie gelukkig verbergen. En dan wel zo.

Google Meet verwijderen op pc

Eerst de browserversie van Gmail. Verwijzingen naar Meet zijn standaard zichtbaar in de balk aan de rechterzijde, overigens ook met mogelijke Hangouts-chats. Een van de manieren om dit snel te verbergen, is om naast het Gmail-logo bovenin op de drie horizontale streepjes te klikken. Maar dan verdwijnen ook een hoop andere menu-opties die je mogelijk wil houden.

Klik dan ook rechtsboven op het tandwiel-icoontje en kies Alle instellingen bekijken. Ga dan naar het tabblad Chatten en vergaderen en kies de optie Het gedeelte Vergaderen verbergen in het hoofdmenu. Eventueel kies je ook voor Chat uitschakelen, we kennen weinig mensen die nog via Hangouts met elkaar communiceren. Klik op Wijzigingen opslaan. Je inbox wordt opnieuw geladen zonder de Meet- en Hangout-opties.

Google Meet verwijderen op smartphone

Op smartphones staat Meet sinds kort fors onderin beeld. In de strook zie je naast E-mail je nu Vergaderen staan. Het neemt nogal wat ruimte in. Wil je er vanaf, tik in de Gmail-app dan linksboven op de horizontale streepjes en ga naar Instellingen.

Selecteer je mailadres en scrol een stukje omlaag. Haal nu het vinkje weg bij Het tabblad vergaderen voor videogesprekken weergeven. De app wordt opnieuw geladen en je inbox ziet er hierna weer net zo uit als vroeger! Herhaal tot slot de stappen eventueel voor de andere accounts die je aan de Gmail-app hebt gekoppeld. Nu word je niet meer door Meet lastig gevallen.

0 Reactie(s) op: Google Meet verwijderen uit Gmail op pc en smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.