Google Play Music - Jouw persoonlijke muziekcloud

Door: robbin-ooijevaar | 24 april 2014 08:30

Review

Met Google Play Music hebben muziekdiensten als Spotify en Napster er een serieuze concurrent bijgekregen. De muziekdienst van de zoekmachinegigant werkt direct vanuit de browser of via een iOS/Android-app. Daarnaast kun je je mp3's eenvoudig uploaden en naar je browser of app streamen.

Google Play Music

Prijs:

Gratis (standaard) of € 9,99 per maand (All Access)

Taal:

Nederlands

OS:

Multiplatform

Meer info:

http://music.google.com

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gratis liedjes opslaan
 • Snel
 • Goede apps
 • Minpunten

In de basis lijkt Google Play Music op wat andere streaming muziekdiensten aanbieden: voor een vast bedrag van zo'n tien euro per maand krijg je toegang tot een reusachtige muziekbibliotheek. Google Play Music heeft een extra functie en dat is de toegang tot je eigen muziekcollectie, die je via een programmaatje op je pc uploadt (en automatisch bijwerkt, mocht je nieuwe muziek verkrijgen).

Je muziekbestanden worden onderzocht en (indien niet herkend) daadwerkelijk geüpload naar de Google-cloud. Vervolgens kun je op al je computers en mobiele apparatuur je muziek beluisteren via Google Play Music. Het leukste aan van deze functie is dat het helemaal niets kost!

Google Play Music werkt vanuit een intuïtieve web-app, maar ook op je mobiele iOS- of Android-apparatuur.

Geen desktop-client

Google Play Music is er in twee smaken: Standaard en All Access. Met de standaardversie kun je je eigen muziekcollectie toevoegen en beluisteren. De All Access-versie kost tien per maand en mag je 30 dagen kosteloos proberen. Met de All Access-versie krijg je ook toegang tot miljoenen liedjes, net als in Spotify.

Google Play Music werkt via een web-app of met een app op je mobiele apparatuur. De app is er voor alle bekende toestellen en werkt, net als de web-app, intuïtief en snel. Het voordeel van de web-app is dat je op alle computers toegang kunt krijgen tot Google Play Music: je hoeft niets te installeren.

Met de gratis versie van Google Play Music mag je 20.000 (!) liedjes toevoegen en afspelen.

Conclusie

Het gebruik de Google Play Music web-app is, als je nu Spotify gebruikt, misschien even wennen. Het werkt allemaal net iets anders. Toch is Google Play Music intuïtiever en 'moderner' dan de concurrentie. De mogelijkheid om een eigen muziekcollectie toe te voegen, zelfs bij de gratis versie, is de voornaamste reden om Google Play Music vandaag al uit te proberen.

Wel is het erg jammer dat Google alleen creditcardbetalingen accepteert en bovendien een gekoppelde creditcard eist, zelfs als je de gratis versie gebruikt.

1 Reactie(s) op: Google Play Music - Jouw persoonlijke muziekcloud

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 april 2014 21:41 Anoniem
  Zolang er het gratis "Grooveshark - Free Music Streaming, Online Music" is hou ik liever die 120 euro per jaar in mijn portemonnee. Al verwacht ik wel dat Google Play binnenkort de Grooveshark app weer in de ban zal doen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.