Zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android

Door: Joris Peterse | 20 juni 2019 13:06

Android logo wit groen
Nieuws

Bezitters van een Android smartphones krijgen een keuzemenu gepresenteerd voor hun browser en zoekmachine. Google is de uitrol van dit keuzescherm in Nederland gestart.

Google is de uitrol van de keuzemenu’s in Europa gestart omdat het in de clinch ligt met de EU. Google wordt van machtsmisbruik beschuldigd omdat het zijn eigen diensten verbindt aan het Android-besturingssysteem.

Sommige Android-gebruikers hebben intussen al twee keuzemenu’s voorbij zien komen. De eerste betreft de standaardbrowser. Google’s eigen Chrome browser blijft geïnstalleerd op Androids uiteraard zijn eigen Chrome-browser aan Android. Het keuzemenu geeft echter opties om extra browsers te installeren. Na de installatie krijg je de mogelijkheid de standaardbrowser te kiezen bij het openen van weblinks.

Het browserkeuzemenu biedt naast Chrome ook de optie om te kiezen voor de Brave Browser, Microsoft’s Edge, UC Browser en Firefox.

Het browserkeuzemenu doet erg denken aan het keuzescherm dat Microsoft toonde aan Windows-gebruikers. Microsoft werd eveneens door de EU hiertoe gedwongen na beschuldigingen van machtsmisbruik met Windows en Internet Explorer.

Android keuzemenu
Android keuzemenu

Zoekmachine-keuzescherm

Naast het browserkeuzescherm krijgen Android-gebruikers de vraag welke zoekmachine ze verkiezen. Natuurlijk blijft Google diep verbonden aan het Android-systeem, het keuzescherm biedt de optie om daar extra zoekmachine-apps bij te installeren. Het scherm biedt de optie om te kiezen voor DuckDuckGo, Ecosia, Bing en een Russische zoekmachine.

1 Reactie(s) op: Zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 juli 2019 12:00 Kasander1
    Helaas staan er buiten die browser om, nog tientallen door je strot gedouwde apps op die je zonder grof geweld niet van je smartphone af kan halen!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.