Google-tool spoort verdachte Chrome-extensies op

Door: tonie-van-ringelestijn | 15 september 2014 10:39

Nieuws

Google heeft een 'software-removaltool' voor Windows uitgebracht voor extensies, add-ons en programma's die de beveiliging van de Chrome-browser ondermijnen. Dit moet de beveiliging van Chrome verbeteren.

De verwijdertool scant volgens Google op 'verdachte programma's' die 'problemen kunnen veroorzaken' in combinatie met Chrome. Het gaat onder meer om extensies en addons die zich malicieus gedragen. De tool betreft nog een testversie en is simpel van opzet. Na openen en scannen verschijnt slechts een dialoogvenster.

Geen namen

De tool werkt nog alleen met de Windows-versie van Chrome en spoort alleen bepaalde soorten malware in de browser op. Het is geen alternatief voor het gebruik van een virusscanner. Google raadt gebruikers voorafgaand aan het draaien van de tool aan om een herstelpunt voor hun systeem aan te maken.

De Software Removal Tool onthult de namen van gevonden verdachte programma's niet, maar daar is een reden voor: "Zo ontmoedigen we aanvallers om de namen van hun programma's steeds te veranderen. U zult alleen het aantal gedetecteerde programma's te zien", stelt Google in een toelichting.

Nieuwe Chrome-malware

Eerder deze maand werd nog nieuwe malware ontdekt die langs Google's bescherming tegen kwaadaardige extensies in Chrome wist te glippen. Google staat sinds begin dit jaar alleen extensies uit de eigen Chrome Web Store toe. De nieuwe malware wist die maatregel echter te omzeilen.

0 Reactie(s) op: Google-tool spoort verdachte Chrome-extensies op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.