Google Translate - Offline tolk voor 59 talen

Door: dirk-schoofs | 21 februari 2019 14:39

How To

Perfect vertalen blijft mensenwerk, maar toch zijn de vertaaltools indrukwekkend geëvolueerd. Met de nieuwe Google Translate-app heb je een uitstekende tolk in je broekzak die veel verder gaat dan wat klakkeloos woordjes vertalen. Superhandig als je je in het buitenland even niet kunt redden met het universele Engels.

Taalpakket laden

De nieuwe vertaal-app van Google is 60% nauwkeuriger dan zijn voorganger … bovendien werkt hij ook zonder actieve internetverbinding. Het enige wat je vooraf moet doen, is een beschikbare taal downloaden. Deze taalpakketten zijn 35 tot 45 MB groot, dat valt dus erg mee. Van de 103 talen die Google Translate kan omzetten, zijn er 59 klaar voor offline vertaling. De eerste keer dat je de vertaler activeert, is alleen jouw gebruikstaal en het Engels actief. Tik op de beschikbare taal kies uit de lange lijst talen de extra taalpakketten die je wilt inladen.

Gesprek

Uiteraard kun je ouderwets een woord typen om dit via Translate om te zetten en eventueel uit te laten spreken. Op die manier hoor je hoe een vrouwenstel het vreemde woord uitspreekt. Handiger is dat je op de microfoon tikt en zelf in het Nederlands even ‘appel’ zegt, om daarna te horen dat dit in het Turks klinkt als ‘elma’.

Nog sterker wordt het wanneer je op de knop Gesprek tikt. Het is de bedoeling dat je de smartphone dan tussen jou en de anderstalige legt. Eerst geeft de app instructies om de situatie toe te lichten aan de andere persoon in zijn of haar taal. In deze modus vertaalt Google Translate heen en weer in beide talen. Dit zorgt voor een meer natuurlijke gesprekservaring, op voorwaarde dat je niet door elkaar begint te praten.

Via de knop Gesprek schakelt Google Translate voortdurend tussen de twee talen.

Tekstherkenning

Zit je ergens in een restaurant in het hol van Pluto en snap je niets van de restaurantkaart of lijkt een artikel in de plaatselijke krant je interessant, dan neem je een foto. Google Translate analyseert de tekst zonder internetverbinding en geeft aan waar het tekst heeft herkend. Om een deel van de tekst vertalen, markeer je de paragraaf met je vinger zodat de vertaling op je smartphone verschijnt.

0 Reactie(s) op: Google Translate - Offline tolk voor 59 talen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.