Google verwijdert Spotify nachtmerrie uit Chrome Store

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 mei 2013 10:21

Apps & Software

Een extensie voor de Chrome-browser maakt het mogelijk om alle muziek die wordt aangeboden via Spotify te downloaden. Google heeft de add-on echter kort na de lancering uit de Chrome Store verwijderd, omdat deze indruist tegen de gebruikersovereenkomst.

De extensie Downloadify verscheen dinsdag online, en maakt het mogelijk om muziek uit de Spotify-catalogus permanent te downloaden. Hiervoor maakt de software misbruik van de Spotify web player, die sinds november in beta-vorm beschikbaar is.

Spotify-muziek downloaden

Eenmaal de extensie geïnstalleerd, was het mogelijk om muziek in de web player af te spelen waarbij automatisch een onbeveiligd mp3-bestand werd gedownload. Spotify biedt gebruikers met een betaald abonnement al de optie om muziek lokaal op te slaan, maar door de extensie zou dit niet alleen voor iedereen mogelijk worden, ook is deze muziek vrij te verspreiden en te kopiëren.

Downloadify is ontwikkeld door een Nederlander en werd ontdekt door website Tweakers.net. Google heeft de extensie inmiddels uit de Chrome Store verwijderd, maar een rondgang op internet leert dat de software nog wel via andere sites te downloaden is. Wanneer Spotify de muziek in zijn webclient beter gaat beveiligen is niet bekend.

0 Reactie(s) op: Google verwijdert Spotify nachtmerrie uit Chrome Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.