'Google voegt Chrome OS en Android samen'

Door: telegraaf-nl | 30 oktober 2015 09:45

Nieuws

Google is van plan zijn besturingssysteem voor pc's Chrome OS op te laten gaan in zijn mobiele besturingssysteem Android. Dat meldt Wall Street Journal.

Volgens insiders is het bedrijf al twee jaar aan het werk om één universeel besturingssysteem te maken. Onlangs zouden ze veel vooruitgang hebben geboekt in 2017 moet de software helemaal af zijn. Verwacht wordt dat er volgend jaar een vroege versie verschijnt. Lees ook: Zo probeer je Chrome OS uit op WIndows.

Nieuwe versie van Android

De software zal worden gelanceerd als een nieuwe versie van Android die ook op pc's geïnstalleerd kan worden zodat ook daar gebruik gemaakt kan worden van de apps uit de Google Play Store. Met het verdwijnen van Chrome OS wordt de naam Chrome weer exclusief gebruikt voor de browser van Google. Ook komt er een nieuwe naam voor Google's laptops, de zogenaamde Chromebooks.

Android is momenteel het meest gebruikte besturingssysteem voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Chrome OS is minder populair, minder dan 3 procent van de pc's is met die software uitgerust.

0 Reactie(s) op: 'Google voegt Chrome OS en Android samen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.