Google+: zo sla je al je data op

Door: Justin Doornekamp | 24 februari 2019 17:37

Blog

Google trekt op 2 april de stekker uit Google+, maar er gelden nu al beperkingen. Daarom is het zaak om al je belangrijke data direct op te slaan. Zo doe je dat.

Het sociale netwerk zou eigenlijk later in 2019 worden stopgezet, maar een groot datalek heeft ervoor gezorgd dat Google heeft besloten de dienst eerder op zwart te zetten. Inmiddels is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+-profielen, pagina's en evenementen aan te maken. Op 2 april worden Google+ accounts en pagina’s vervolgens gefaseerd verwijderd. Google denkt zelf dat het proces van het verwijderen van Google+ van het internet een paar maanden kost.

Gegevens downloaden

Inmiddels biedt Google een optie aan waarmee je gegevens van je Google+ profiel en je berichten uit openbare community’s kunt downloaden. Dit gaat als volgt:

Log in met je Google-account en ga naar de pagina Je gegevens downloaden. Hier kun je de gewenste gegevens selecteren door bij ieder kopje de schakelaar op blauw te zetten. Op deze pagina is het overigens ook mogelijk om andere gegevens van Google-diensten op te slaan, onder meer van Google Foto's, de Play Store en je aankopen en reserveringen die via Google gedaan zijn.

Klik op Volgende en kies vervolgens een bestandstype (.zip of .tgz) voor het opslaan van je gegevens. Geef vervolgens aan hoe je je gegevens wilt ontvangen, bijvoorbeeld via e-mail, Drive, Dropbox of OneDrive. Heb je dit gedaan, dan klik je op Archief maken en krijg je het bestand met alle gegevens doorgestuurd.

Nog wel voor zakelijke klanten

Als je klant bent van G Suite, blijft Google+ overigens nog wel actief voor je G Suite-account. Binnenkort zal deze zakelijke versie Google+ er anders uit komen te zien. Google+ wordt in G Suite geïntegreerd en gaat daarmee de concurrentie aan met Slack, Teams en Workplace by Facebook.

Ook worden er nieuwe functies toegevoegd. Het nieuwe platform krijgt een uitgebreide adminconsole waarbij je verschillende permissies kan hanteren. Zo maak je diverse groepen aan en bepaal je zelf wie toegang krijgt. Google+ krijgt ook uitgebreide analytics-software zodat de betrokkenheid van werknemers kan worden gemeten en posts kunnen worden gemodereerd.

0 Reactie(s) op: Google+: zo sla je al je data op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.