Google's WhatsApp-concurrent Allo nu te downloaden

Door: Daan Doedens | 21 september 2016 09:03

Apps & Software

De chat-app Allo van Google is vanaf vandaag te downloaden in de App Store voor iOS en Google Play voor Android. De WhatsApp-concurrent wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan zijn dat jij de app nog niet binnen kunt halen. In de loop van de komende paar dagen moet de app voor iedereen beschikbaar komen.

Allo werd eerder dit jaar samen met Duo, Google's nieuwe app voor videochatten. Duo is al even uit, maar op Allo moesten we iets langer wachten. Allo is tegelijkertijd uitgekomen voor Android en iOS, zodat ook iPhone-bezitters meteen mee kunnen chatten. Lees ook: Allo vs. WhatsApp - Dit is waarom je gaat overstappen.

Smart Reply

Allo en Duo werden op Google's ontwikkelaarsconferentie I/O samen gepresenteerd. Allo onderscheidt zich van concurrenten als WhatsApp door een grote mate van encryptie, waarbij een vervaldatum aan berichten gehangen kan worden, een functie die we al kennen van Telegram.

Ook is het in Allo mogelijk losse berichten op een grotere en duidelijkere manier te tonen om ze extra kracht bij te zetten. Google heeft zichzelf ook diep in de chat-app geïntegreerd: met de functie Smart Reply leert Google van je chatgewoontes en voorspelt het antwoorden die je met één druk op de knop kunt tikken.

Allo is gratis en is beschikbaar in de App Store en Google Play, al kan het door de gefaseerde uitrol even duren voor je hem kunt downloaden.

0 Reactie(s) op: Google's WhatsApp-concurrent Allo nu te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.