Graabr 1.25

Door: evi-maquoi | 08 maart 2010 16:05

Review

Als u af en toe eens een schermafbeelding nodig hebt, is het niet nodig om te investeren in speciale software waarmee u screenshots kunt maken. Graabr laat u toe om schermafbeeldingen te maken en deze vervolgens te uploaden naar de Graabr-gallery zodat u ze ook kunt delen met anderen.

Eén klik op de Graab My Screen-knop volstaat om een schermafbeelding te maken. U bepaalt helemaal zelf welk deel van uw scherm u wilt vastleggen, want u dient een kader te trekken om het deel van het scherm waarvan u een screenshot wenst. Let op, het kader moet in één keer goed staan, want u kunt de afmetingen van de schermafbeelding niet meer aanpassen.

Vervolgens kunt u de afbeelding verfraaien met symbolen als een ster, hart, gevarendriehoek, rode foutknop of een groene okéknop door het symbool naar uw schermafbeelding te slepen. De afmetingen van deze pictogrammen kunt u helaas niet wijzigen. Tekst toevoegen kan wel. U kiest de achtergrondkleur en de transparantie helemaal zelf. Ook het lettertype en –grootte wijzigen is erg eenvoudig. De grootte van het tekstkader aanpassen kan, maar het is niet mogelijk om de tekst uit te lijnen zoals u zelf wenst. De tekst staat altijd centraal in het kader.

U kunt naar hartenlust symbolen of tekst aan uw schermafbeelding toevoegen.

Uploaden naar gallery

Wanneer u tevreden bent met uw schermafbeelding kunt u deze opslaan op uw harde schijf. U hebt echter geen keuze in de bestandsextensie, u kunt uw screenshot enkel in jpg-formaat opslaan. Wanneer u op de E-mail-knop klikt, wordt uw standaard e-mailprogramma geopend met de schermafbeelding in bijlage zodat u de afbeelding snel naar uw vrienden of collega’s kunt versturen. Het is ook mogelijk om uw schermafbeelding te uploaden naar de Graabr-gallery. Uw afbeelding wordt dan – in originele grootte – opgeslagen op de Graabr-website. U krijgt een korte, unieke URL die u gemakkelijk via e-mail, een profielpagina of blog kunt delen. In de History van Graabr krijgt u een URL-overzicht van alle schermafbeeldingen die u naar de Graabr-gallery hebt geüpload. Let wel, alle schermafbeeldingen die u naar de Graabr-gallery uploadt, kunnen online door Jan en Alleman bekeken worden.

Dankzij de History-functie krijgt u een overzicht van alle geüploade schermafbeeldingen.

Conclusie

Graabr is een erg basaal programma om schermafbeeldingen te maken. Het is jammer dat u uw afbeeldingen enkel in jpg-formaat kunt opslaan. De uploadfunctie is wel handig, indien het u tenminste niet stoort dat ook anderen uw schermafbeeldingen kunnen zien in de Graabr-gallery. Een prima alternatief is het Knipprogramma van Windows Vista en Windows 7.

Graabr 1.25

Freeware

Taal Engels

Medium 1,14 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Graabr Inc

Oordeel 5/10

Pluspunten

Delen via korte Graabr-URL

Tekst en symbolen toevoegen

Minpunten

Enkel opslaan als jpg

Niet voor vensters

Enkel Engelstalig

Iedereen kan Graabr-gallery zien

0 Reactie(s) op: Graabr 1.25

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.