Grafische rekenmachine in zakformaat

Door: carolien-danckaerts | 04 januari 2012 09:00

Review

De rekenmachine van de iPhone is prima om even iets uit te rekenen, maar voor ingewikkelder berekeningen is een echte grafische rekenmachine vereist. Gelukkig kan die ook op de iPhone en iPad geïnstalleerd worden.

Graphing Calculator is een waardig alternatief voor de welbekende grafische rekenmachine. Deze krachtpatser schudt grafieken razendsnel uit de spreekwoordelijke mouw en deze zijn zelfs erg duidelijk. Wat niet geheel in de lijn der verwachtingen lag gezien de grootte van het scherm van de iPhone.

Met Graphing Calculator kan bijna alles uitgerekend worden. Van een simpele lineaire formule tot sinusoïden of wortelfuncties. Door de duidelijke kleuren kunnen grafieken goed uit elkaar gehouden, waardoor ook het vergelijken van grafieken met deze app geen problemen oplevert. Graphing Calculator heeft duidelijke knopjes al zijn het er wel erg veel waardoor je soms op de verkeerde klikt.

Kortom

Voor eenieder die wel eens wat moeilijks wil uitrekenen of een grafiek moet tekenen is Graphing Calculator een fantastische applicatie. De rekenmachine is heel duidelijk en razendsnel met het schetsen van de grafieken. Ook is de landscape-modus soms erg handig om grafieken te bekijken.

0 Reactie(s) op: Grafische rekenmachine in zakformaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.