Gramblr - Van computer naar Instagram

© PXimport

Gramblr - Van computer naar Instagram

Geplaatst: 6 mei 2016 - 06:38

Aangepast: 14 december 2022 - 14:54

Ignace de Groot

Fan van Instagram? Leuk, maar het wordt al wat lastiger wanneer je geregeld ook foto's van op je Windows-pc of Mac richting Instagram wilt sturen. Tenzij je Gramblr gebruikt: foto selecteren, effecten kiezen, tekstje toevoegen en verzenden maar!

Instagram is op mobiele apparaten een ontzettend populaire app. Een desktopversie hebben de makers helaas niet ontwikkeld. Gramblr stapt in dit gat, dit programma is beschikbaar voor Windows en OS X. Lees ook: 20 tips om alles uit Instagram te halen.

Bewerken

Start je de eerste keer Gramblr op, dan creëer je een account bij deze dienst en vul je meteen ook je Instagram-ID in (gebruikersnaam en wachtwoord). Onmiddellijk erna kun je aan de slag. Het is de bedoeling dat je eerst een foto kiest. Meerdere mediabestanden tegelijk selecteren is jammer genoeg niet mogelijk. In principe kun je ook een videobestand kiezen, maar dat bleek tijdens onze tests vaak niet goed te lukken.

Vervolgens biedt Gramblr je een paar gereedschappen aan om je foto te bewerken. Je kunt alvast het plaatje tot het gewenste formaat bijsnijden of je kiest voor een standaardverhouding van 4:3 of 1:1 (vierkant).

 

© PXimport

Je hebt een aardig effectenarsenaal tot je beschikking.

Daarna krijg je nog de kans allerlei effecten en filters toe te passen. Gramblr is daar bepaald niet gierig mee. Om er maar enkele te noemen: een pan- en zoomeffect, een hele reeks kleureffecten, een aantal kaders, schaalbare en draaibare ornamenten, roteer- en spiegelfuncties en de mogelijkheid om tekst bovenop je foto toe te voegen. Meerdere effecten combineren is overigens geen enkel probleem.

Uploaden

Voor je de foto uploadt, krijg je nog de gelegenheid die van een ondertitel, al dan niet met hashtags, te voorzien. Ten slotte krijg je nog de keuze: ofwel verstuur je die foto onmiddellijk - en is die luttele seconden ook zichtbaar op de site van Instagram of via de bijhorende app - ofwel geef je zelf een tijdstip aan waarop je het plaatje wilt versturen. Let wel op: je computer moet op dat ogenblik wel zijn ingeschakeld, anders gaat de upload gewoon niet door.

Conclusie

Gramblr is een handige tool als je ook vanaf je computer foto's naar Instagram wil kunnen uploaden. Het programma voorziet in de nodige filters en laat je toe de upload (van meerdere foto's) in te plannen.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Effecten en filters

Mogelijkheid tot inplannen

Minpunten

Eén foto tegelijk bewerken

Conclusie

Gramblr ------- **Taal** Engels **OS** Windows XP/Vista/7/8/10; OS X **Website** [www.gramblr.com](http://www.gramblr.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten