Gratis alternatieven voor Windows Live Essentials 2012

Door: Joris Peterse | 20 oktober 2016 09:00

Review

Microsoft maakte onlangs bekend 17 januari definitief de stekker te trekken uit Windows Live Essentials 2012. Veel programma’s waren al buiten gebruik, zoals Windows Live Mail en MSN Messenger. Gelukkig zijn er alternatieven voor deze oude Microsoft-programma’s.

E-mail

Sinds afgelopen zomer worden Microsoft-accounts al niet meer ondersteund in Windows Live Mail. Het liefst ziet Microsoft natuurlijk dat je overstapt op de Mail-app in Windows 10. Gelukkig is er een beter alternatief dat ook werkt voor wie geen Windows 10 gebruikt: Mozilla Thunderbird. In deze workshop leggen we je uit hoe je moeiteloos overstapt.

Messenger

Voor Microsoft heeft Skype al een tijd geleden het stokje overgenomen van MSN Messenger. Maar Skype is juist meer ingericht voor videoconversaties. Niet voor getypte berichtjes. Hiervoor kun je het beste terecht bij Signal. Dat als app beschikbaar is, maar ook voor je pc als Chrome-extensie. Het voordeel van Signal is dat het de veiligste messenger is, die bovendien ook gebruiksvriendelijk werkt.

Signal is de veiligste messenger die er is.

Fotogalerij

Het alternatief voor de fotogalerij bestaat al langer dan Windows Live Essentials zelfs: Irfanview! Het programma is heel eenvoudig te gebruiken om foto’s mee te bekijken. Maar tevens kun je er eenvoudige bewerkingen mee uitvoeren en de functionaliteit uitbreiden met plug-ins.

Cloudopslag

Met Windows Live Essentials werd ook de cloudopslag van OneDrive meegeleverd, wat tijdens de introductie nog zelfs SkyDrive heette. Uiteraard is OneDrive nog springlevend en gewoon te downloaden voor iedere Windowsversie.

Videobewerking

Het lastigste is nog een goed alternatief vinden voor Movie Maker. Dit programma is zo simpel en gratis, dat het zich daarmee haast onvervangbaar maakt. Een gratis alternatief is EZvid of VLMC (van de makers van VLC).

0 Reactie(s) op: Gratis alternatieven voor Windows Live Essentials 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.