Gratis buitenshuis back-uppen met BuddyBackup

Door: Robbert Brus | 17 april 2013 09:53

Apps & Software

De essentie van een back-up is dat jouw gegevens veilig worden bewaard op minimaal twee locaties. Maar stel dat er brand ontstaat en zowel je back-upschijf als je computer verloren gaan. Je kan uitwijken naar een mogelijkheid om online te back-uppen, maar daar zijn een hoop kanttekeningen bij te zetten. Misschien is de veiligste manier wel een extra back-up op een andere locatie, veilig bij familie of vrienden. Met BuddyBackup kan je dat eenvoudig verwezenlijken.

Met BuddyBackup kan je jouw data versleuteld achterlaten op de computer bij je vrienden, collega’s en familie. Dit betekent dat je gratis buiten de deur (off-site) data kan opslaan, zonder gebruik te hoeven maken van een derde partij als Google Drive of Dropbox. Je ‘buddies’ kunnen op hun beurt ook data opslaan op jouw computer en zo help je elkaar. Je kan een bestand op maximaal vijf verschillende locaties opslaan. In de software van BuddyBackup zit ook een functie ingebouwd om een back-up op een eigen externe schijf te maken.

Je kan zelf bepalen welke bestanden bij welke buddy opgeslagen worden en welke bestanden op usb-opslag opgeslagen worden. Daarbij zijn bestanden altijd versleuteld en kan niemand behalve jijzelf, de bestanden lezen. Standaard wordt tien gigabyte aan ruimte gedeeld, je kan dit naar wens aanpassen. Is een vriend even niet online, dan is er niets aan de hand. Het programma houdt bij welke wijzigingen je maakt en zodra jouw vriend wel online komt, uploadt de software automatisch de veranderingen.

Reboot

BuddyBackup werkt zeer eenvoudig. Na de installatie en het opnieuw starten van de computer, start het programma en kan je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Via vier verschillende tabbladen kan het programma worden aangestuurd. Zo kan achter het tabblad Choose Backups, gekozen worden welke mappen je wilt back-uppen en kan worden aangegeven hoe vaak en waar een back-up geplaatst wordt.

Aan de rechterkant van het venster kunnen vrienden worden toegevoegd en kan je zien welke vrienden online zijn (er kan eventueel ook een berichtje worden gestuurd). Via Tools / Options kunnen instellingen worden gewijzigd, zoals de omvang van jouw beschikbare back-upruimte en de opslaglocatie voor back-ups van vrienden.

Als het noodlot heeft toegeslagen, kan je gemakkelijk de bestanden bij jouw ‘buddy’ terughalen.

Conclusie

BuddyBackup is een Freeware-pareltje, de software werkt vlekkeloos. Er ontbreken geen opties, het is gratis zonder poespas en het voegt echt iets toe. We hebben nauwelijks iets op BuddyBackup aan te merken, hoewel we het wel jammer vinden dat er (nog?) geen Nederlandstalige versie van het programma beschikbaar is.

BuddyBackup 2.0.2.4

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Leuke oplossing voor dure online opslagdiensten

Uitgebreide mogelijkheden onder de motorkap

Minpunten

Opnieuw opstarten na installatie

SCORE 9/10

0 Reactie(s) op: Gratis buitenshuis back-uppen met BuddyBackup

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.