Gratis meer ruimte in Dropbox

© PXimport

Gratis meer ruimte in Dropbox

Geplaatst: 10 september 2013 - 06:55

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Martin Gijzemijter

Dropbox is één van de handigste cloud-diensten, en met de gratis 2 GB opslagruimte kun je best veel. Ga je er echter actief mee aan de slag, dan zal je snel merken dat je meer ruimte nodig hebt. Dan kun je natuurlijk een betaald account nemen, maar je kunt ook gratis meer ruimte verdienen.

Tutorial doorlopen

Wanneer je voor het eerst inlogt op Dropbox, zie je een kopje Get started. Dat is eigenlijk een soort tutorial. Wanneer je deze tutorial doorloopt, breid je je gratis account al direct met vele honderden MB's uit.

 

© PXimport

Het kopje Get started geeft je direct extra ruimte.

Verwijzingen

Een makkelijke manier om snel meer ruimte te krijgen, is door vrienden lid te laten worden van Dropbox. Op die manier kun je in totaal tot wel 16 GB aan extra ruimte krijgen (500 MB per vriend). In theorie kun je natuurlijk ook één van je andere e-mail adressen gebruiken, maar je moet wel inloggen op een computer met het e-mail adres om de bonus te laten gelden. Uiteraard is dit niet helemaal de bedoeling, maar het kán wel.

 

© PXimport

Nodig vrienden uit voor in totaal 16 GB aan extra ruimte.

Sociale media

Een handige functie in Dropbox is de mogelijkheid om sociale netwerken te koppelen, zodat je eenvoudig Dropbox-linkjes kunt delen. Die functie mag dan heel handig zijn, het koppelen van sociale netwerken is vooral ook heel handig om gratis opslagruimte te krijgen. Log in op Dropbox.com en klik op Settings / Account settings. Koppel je je Twitter, dan krijg je er 125 MB bij, hetzelfde geldt voor je Facebook. Snel verdiend, toch?

 

© PXimport

Alleen al je Facebook koppelen levert je 125 MB extra op.

Camera upload

Dropbox leent zich uitstekend als opslagmedium voor de foto's van je smartphone. De mobiele apps van Dropbox hebben dan ook een functie voor het automatisch uploaden van je foto's. Schakel je deze functie in, dan krijg je bij de eerste upload 500 MB, en daarna geleidelijk mee, tot aan 3 GB.

Overigens kun je met je mobiele apparaten af en toe ook klappers maken. Wanneer je bijvoorbeeld je Dropbox koppelt aan een nieuwe Samsung Galaxy S4, dan heb je er zo 50 GB bij (voor een periode van 2 jaar).

 

© PXimport

Gebruik de camera-upload om in totaal 3 GB extra te krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten