Gratis QuickOffice van Google voor iedereen beschikbaar

© PXimport

Gratis QuickOffice van Google voor iedereen beschikbaar

Geplaatst: 20 september 2013 - 11:00

Aangepast: 14 december 2022 - 15:51

Redactie ID.nl

Google geeft QuickOffice gratis weg op smartphones en tablets draaiend op Android en iOS. Met één universele procucitviteitsapp concurreert QuickOffice rechtstreeks met Microsofts Office 365. Je krijgt er tot 26 september ook nog gratis 10 gigabyte aan opslag bij voor 2 jaar.

QuickOffice is voor iedereen gratis op Android en iOS. De mobiele productiviteitsapplicatie is per direct beschikbaar in Google Play en de App Store, waarbij het inloggen met een Google Account nodig is.

Als bonus geeft Google voor een duur van 2 jaar 10 GB aan cloudopslag weg aan iedereen die voor 26 september gebruik maakt van de app.

De nieuwe versies van de QuickOffice-app hebben ook een paar nieuwe functies meegekregen. Met de app kunnen Microsoft Office-documenten worden bekeken en bewerkt vanuit Google Drive. Daar komt nu bij dat er ook .ZIP-mappen kunnen worden aangemaakt en grafieken in Excel en PowerPoint kunnen ook worden bekeken.

Aanval op Microsoft

Google kocht QuickOffice in juni 2012 en integreerde de mobiele tekst- en spreadsheatverwerker in zijn Google Apps verzameling. QuickOffice maakte voor die tijd apps voor de iPhone, iPad, Android en Symbian. Dat juist Google het populaire kantoorsoftwarepakket opkocht, werd door velen gezien als een openlijke aanval op Microsoft, dat zelf minder onder de indruk was.

Klik voor groot

Microsoft heeft intussen Office 365 naar iPhones en Android-telefoons gebracht. Microsoft Office is daarbij alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst. Een stand-alone app is nooit verschenen. Hetzelfde geldt voor alle tablets behalve Microsofts eigen Surfaces. Office 365 is één van de steunpilaren van het nieuwe Microsoft, dat bij tablets er voor kiest om Office niet beschikbaar te maken op concurrerende platforms.

Bron: WebWereld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten