6 gratis tools om productiviteit te verhogen

Door: Robbin Ooijevaar | 09 april 2015 10:04

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

We bespreken zes superhandige tools die niet op je pc mogen ontbreken. Waarom niet? Nou, ze zijn niet alleen gratis, ze verhogen ook nog eens je productiviteit. Snel aan de slag dus!

Tip 01: Schrijf maar op!

Microsoft Office, en dan voornamelijk Word, wordt nog steeds gezien als een van de basisvereisten van een pc of laptop. Vaak wordt vergeten dat je Word ook kosteloos online kunt gebruiken via www.onedrive.com en dat er goede alternatieven zijn. Write is een pareltje als het gaat om teksten produceren. Write is minimalistisch, de focus ligt op het creatieve schrijven. Hierbij probeert Write je te ondersteunen met onder andere woordsuggesties tijdens het typen. Dit principe van 'automatisch aanvullen' is bekend van smartphones. Wie de tijd neemt om met Write te werken, zal merken dat de voorgestelde suggesties handig zijn om snel teksten te schrijven en dat de minimalistische vormgeving een positieve invloed heeft op je concentratie.

Tip 01 Write is een minimalistische tekstverwerker met weinig afleiding, maar wel handige functies om sneller te schrijven.

Tip 02: Digitale broekzak

De dienst Pocket is een grote toegevoegde waarde voor iedereen die regelmatig artikelen leest op internet. Ook als je meer (en rustiger!) wilt lezen dan je nu al doet, biedt Pocket uitkomst. Pocket is een soort broekzak waar je van alles in kunt stoppen. We hebben het dan over leuke artikelen, filmpjes en handige websites. Om Pocket ten volle te benutten, heb je Google Chrome nodig met de Pocket-uitbreiding (extensie). Tijdens het surfen druk je op de pocket-knop waarna de website in je digitale broekzak belandt. Je kunt de informatie altijd teruglezen via getpocket.com, maar ook via de app voor je smartphone, tablet en zelfs op sommige e-readers. Het is aan te raden om Pocket niet halfslachtig uit te proberen, maar direct te installeren op je tablet en/of smartphone. Zo leer je snel de meerwaarde van de dienst kennen. Je kunt artikelen (en andere content) snel bewaren en lezen op het moment (en op het apparaat) dat jou uitkomt. Klaar met lezen? Archiveer het! Het artikel wordt bewaard en je 'nog te lezen lijst' heeft weer een item minder.

Tip 02 Pocket is een soort digitale broekzak waar je tijdens het surfen veel dingen in kunt bewaren om later terug te lezen/kijken.

Tip 03: Bestanden vesturen

Dukto is een bestandskoerier binnen je eigen netwerk. Het programma maakt het mogelijk om snel bestanden te versturen tussen computers, smartphones en/of tablets zonder dat je hiervoor technische netwerkinstellingen hoeft te kennen. Ook het delen van mappen is niet nodig. Dukto is er voor Windows, Mac, Linux, iOS (iPhone en iPad) en Android. Zodra je Dukto op minimaal twee plekken start, kun je bestanden van het ene apparaat naar het andere versturen. Dukto werkt veilig, het versturen wordt begrensd door het aanwezig zijn op hetzelfde (draadloze) netwerk. Zodra je Dukto afsluit, kun je geen bestanden meer versturen of ontvangen. Dit bevordert de veiligheid, omdat hierdoor op bijvoorbeeld openbare netwerken geen bestanden gedeeld, en dus mogelijk ook onderschept, kunnen worden.

3 Reactie(s) op: 6 gratis tools om productiviteit te verhogen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 april 2015 12:15 Oscar
  Productiviteit verhogen daar ben ik wel voor ja, helemaal als het geen extra inspanning vergt, door middel van allerlei applicaties, zo verlaat je s avonds, éven fit het kantoorpand, als toen je s'morgens het pand binnen kwam. Om energie over te houden voor de tennis, voetbavoetbal vereniging, of wélke vrije tijdsbesteding dan óók, je moet natuurlijk bij je baas/werkgever, niét de indruk wekken , dat je dankzij die handige applicaties, minder hard hoeft te werken, door de schijn op te houden dat je jezelf enorm moet inspannen, om de targets te halen. Want áls ze weten dat hét makkelijk af gaat, ddan gaan ze de productiviteit eisen zo ver opschroeven, dát je jezelf ondanks die makkelijke applicaties, jezelf één slag in de ronde moet werken, en dan bén je zo gaar, dat er van de sportclub, na het werk de kracht ontbreekt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 april 2015 22:37 Anoniem
  Everything is niks bijzonders als je gewend bent, sinds Windows 98, om met Agent Ransack razend snel te zoeken en deze zoekt desgewenst ook trefwoorden IN de bestanden. Verder trekt AR zich niks aan van door Windows standaard ingestelde verborgen bestanden, ook die worden gezocht en doorzocht.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 april 2015 21:37 Anoniem
  Google heeft een ook een pocket dienst genaamd Google Keep! En CloudCTI bellen vanaf je computerscherm en relaties herkennen, standaard koppelingen met verschillende applicaties zoals o.a. Microsoft Office, Access, Dynamics CRM, AFAS, Exact, en een gratis app voor Android.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.