Gratis softwarebundel

Door: Robbin Ooijevaar | 15 maart 2011 15:15

Apps & Software

Met FreeApps haalt u in één keer alle belangrijke freeware binnen, waarbij u zelf uiteraard aangeeft welke software u wilt installeren. Bovendien houdt FreeApps bij of alle freeware op uw computer nog wel bij de tijd is.

1. FreeApps

Zodra u FreeNew bezoekt, krijgt u een lange lijst met de populairste freeware voorgeschoteld. Diverse programma’s zijn al aangevinkt. Als u graag zelf bepaalt wat u installeert, klikt u op Clear all om de standaardselectie te wissen. De lijst is onderverdeeld in categorieën als Anti-Virus & Firewall (beveiliging), Browsers, Imaging (fotobewerking) en Compression & Backup (compressie en reservekopie). Vink de programma’s aan die u wilt hebben. De selectie kunt u later vanuit het programma aanpassen. De geselecteerde programma’s verschijnen in een lijst onder My list en ze worden gebundeld in FreeApps. Installeer het programma via de knop Get installer. Na de installatie start FreeApps op en verschijnt het als een icoontje met een F in uw systeemvak, rechtsonder in beeld naast het Windows-klokje.

Selecteer op FreeNew de programma’s die u wilt installeren.

2. Programma’s installeren

Dubbelklik op de zojuist beschreven F om FreeApps te starten. Dit kan vooral de eerste keer even duren, wacht dus geduldig af. FreeApps vraagt waar u de downloads wilt installeren. Laat de voorgestelde locatie (C:\Program Files\FreeApps) ongewijzigd en bevestig met de knop Install. In het volgende scherm vraagt FreeApps of het programma zichzelf mag opstarten met Windows. Dit is niet nodig, verwijder dus het vinkje bij Execute at Windows Startup. Het is eenvoudig om FreeApps in de toekomst te gebruiken via de snelkoppeling in uw startmenu. Het hoofdscherm van FreeApps is onderverdeeld in tabbladen waarvan Freeware, Updates en Status de belangrijkste zijn. Klik op Status en vervolgens op Start download om de freewareverzameling binnen te halen en te installeren. Het installatieproces verloopt nagenoeg automatisch.

Klik op Start download om uw favoriete freeware binnen te halen en te installeren.

3. Freeware updaten

Als u later nog meer programma’s wilt ontdekken die u met FreeApps kunt binnenhalen, kijk dan in het tabblad Freeware of bezoek de website FreeNew opnieuw. Een van de beste functies van FreeApps is het bijwerken van reeds geïnstalleerde gratis programma’s. FreeApps zoekt deze automatisch op uw computer, u hoeft ze dus niet per se via FreeApps te hebben geïnstalleerd. U vraagt de lijst op via het tabblad Updates. Achter de programmanaam vindt u Current version (huidige versie) en New version (de laatste versie op internet). Indien de versienummers van elkaar verschillen, kunt u het programma aanvinken. Zodra u op de knop Update klikt, wordt de oude versie verwijderd en de nieuwe versie automatisch geïnstalleerd. FreeApps biedt een gratis registratie voor terugkerende gebruikers. Deze optie is overigens niet vereist om het programma te gebruiken.

De update-functie van FreeApps zorgt ervoor dat u altijd over de laatste freeware-versies beschikt.

0 Reactie(s) op: Gratis softwarebundel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.