Greenshot 1.0.0.1929

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 18 juli 2012 15:18

Apps & Software

Voor een tool waarmee u schermafbeeldingen vastlegt is het fijn dat Greenshot bij het opstarten geen uitgebreide grafische interface toont. Sterker nog, eigenlijk heeft Greenshot helemaal geen eigen interface, alle opties die u kunt selecteren zijn verscholen onder het pictogram in het systeemvak. Van daaruit kunt u alles instellen, zodat het programma zelf lekker onzichtbaar blijft.

In de basis is Greenshot als zoveel andere programma's waarmee u schermafbeeldingen kunt vastleggen: u kunt kiezen of u een volledig scherm wilt vastleggen, alleen een venster, een gedeelte van een venster, enzovoort. Interactief vastleggen (dus webpagina's inclusief links) is ook mogelijk. Verder kunt u uiteraard aangeven of u de muisaanwijzer wel of niet wilt laten tonen en is er een timer aanwezig zodat u het juiste venster kunt oproepen voor u de schermafbeelding maakt. Een grote kracht van dit programma is echter de grote flexibiliteit aan uitvoermogelijkheden. Natuurlijk kunt u het opslaan als bestand (jammer daarbij is dat u de dynamische bestandsnaam met codes moet vormgeven, en dat is erg hoogdrempelig als u niet weet hoe dat moet), maar u kunt de schermafbeeldingen ook rechtstreeks uploaden naar Flickr, Dropbox en tal van andere opslagdiensten (uitbreidbaar met behulp van plug-ins). Direct uploaden naar FTP is ook mogelijk.

Greenshot heeft geen 'eigen' interface maar is gewoon een menu in het systeemvak.

Schieten maar

Het promotekstje op de site zelf geeft het al aan, maar het is fijn om te merken dat het ook echt zo is: Greenshot is bedoeld voor productiedoeleinden. Oftewel, voor mensen die veel schermafbeeldingen (moeten) maken en deze zo efficiënt mogelijk moeten zien te delen. Greenshot doet wat het beloofd, werkt goed en razendsnel. Het gebrek aan interface zal voor sommige mensen even wennen zijn, zeker wanneer het gaat om het vormgeven van de bestandsnaam, maar dat dit programma u tijd kan besparen is zeker, ook als het slechts om tientallen gaat in plaats van honderden.

De diversiteit aan uitvoermogelijkheden maakt dit programma krachtig. Direct uploaden naar Flickr of FTP is erg handig.

Greenshot 1.0.0.1929

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,47 MB

OS Windows XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 4,88 KB harde-schijfruimte

Maker Thomas Braun

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nagenoeg geen interface, werkt heerlijk efficiënt

Direct uploaden naar externe diensten of FTP

Dynamische bestandsnamen

Minpunten

Dynamische bestandsnamen vormgeven zonder hulp is niet eenvoudig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Greenshot 1.0.0.1929

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.