Groepeer je tabbladen in Chrome met Tabgroepen

Door: Wesley Akkerman | 09 juni 2019 13:49

Google Chrome
How To

Als je Google Chrome op Android gebruikt, dan is het vanaf nu mogelijk tabgroepen te maken. Hetzij met een omweg, aangezien je de functie eerst nog moet activeren via de experimentele opties. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet en hoe het werkt.

Net als op een computer, kan het soms handig zijn om tabs binnen een webbrowser te groeperen. Voor projecten bijvoorbeeld of wanneer je spullen aan het vergelijken bent. Het is vanaf nu mogelijk dat te doen op Android, door een experimentele functie te activeren. Ga daarvoor naar (of kopieer de volgende tekst in de url-balk van de app): chrome://flags/#enable-tab-groups. Tap op het woord Default onder de beschrijving en selecteer vervolgens Enabled. Dan is het de bedoeling dat je de browser opnieuw opstart. Zie je de functie niet meteen na het opstarten? Schakel de app dan helemaal uit en open hem daarna. Als het goed is kom je de functie dan wel tegen.

tabgroepen in chrome

Tabgroepen in Chrome gebruiken

Je weet bijna meteen of het gelukt is of niet. Na het openen van de Google Chrome-browser op je Android-apparaat, houd je één van de snelkoppelingen op je homepagina ingedrukt (dit kan een site, maar ook de landingspagina zijn). In beeld verschijnt nu bovenaan de tekst Open in een nieuw tabblad in groep. Staat de optie er niet? Dan moet je de app wederom opnieuw opstarten. Als je op de optie klikt, dan verplaatst de site zich naar de onderkant van de app, waar je nu vier knoppen ziet staan. Met het pijltje omhoog kun je de tabgroep openen voor een overzicht van de pagina’s.

Je wisselt van site of pagina door op het icoontje de website te klikken, dat je onderin beeld ziet staan. Helemaal rechts staat de plusknop, waarmee je natuurlijk nieuwe pagina’s kunt openen en toevoegen aan je huidige tabgroep. De pagina’s sluiten kan op twee manieren. Dat kun je doen door bijvoorbeeld het kruisje op het icoontje van de website aan te tikken. Maar als het allemaal wat sneller moet en je alles in één keer wil afsluiten, dan kan dat ook. Tik daarvoor op een nieuwe pagina (de 1-knop rechts bovenin) en veeg vervolgens de groep weg die je niet meer nodig hebt.

Tabgroepen in Incognito

We kunnen ons voorstellen dat je niet alles in het overzicht van je Google-geschiedenis wil hebben. Daarom is het goed om te weten dat dezelfde functies ook allemaal beschikbaar zijn voor de Incognitomodus van Google Chrome. Volg daarvoor de bovenstaande stappen.

tabgroepen in chrome
tabgroepen in chrome
tabgroepen in chrome

0 Reactie(s) op: Groepeer je tabbladen in Chrome met Tabgroepen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.