Grote bestanden delen met Dushare

Door: Robbin Ooijevaar | 01 december 2010 10:11

Apps & Software

Internetdiensten om grote bestanden te kunnen delen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Er zijn bestandskoeriers die met en zonder tussenkomst van een server werken. Dushare.com behoort tot de laatste categorie en werkt erg prettig.

1. Dushare vs. WeTransfer

Dushare.com maakt gebruikt van p2p-techniek. Verzender en ontvanger hebben alleen een webbrowser nodig. De verzender wijst het bestand aan op zijn harde schijf. Dushare.com maakt een weblink aan die u kunt doorgeven aan de ontvanger. Zodra de ontvanger hierop klikt, kan hij het bestand binnenhalen. De online bestandskoerier WeTransfer hebben we vaker genoemd. Hiermee stuurt u via uw webbrowser een bestand naar de server van WeTransfer. De ontvanger krijgt een mailtje met een downloadlink. Het voordeel van WeTransfer is dat de computer van verzender en ontvanger niet gelijktijdig aan hoeven staan. Dit moet bij Dushare.com wel, maar dit heeft ook een voordeel. U ziet als verzender de voortgang van het downloadproces en weet dus precies wanneer de ontvanger het bestand heeft binnengehaald. Dushare en WeTransfer vullen elkaar prima aan!

Surf naar Dushare.com en geef via Send a file aan dat u een bestand wilt versturen.

2. Bestand verzenden

Als een bestand groter is dan 5 MB is het ongeschikt om te versturen via e-mail. Het verzenden en ophalen duurt (te) lang. Sommige mailboxen accepteren geen grote bijlagen en u vervuilt de mailbox van de ontvanger. Met Dushare verstuurt u een bestand direct vanuit uw browser naar de ontvanger. Als u meer dan één bestand wilt versturen, is het handig om de bestanden in een zip-archief te bundelen. Zo haalt de ontvanger alles in één keer binnen en kan hij de originele inhoud eenvoudig uitpakken via de rechtermuisknop. Surf naar Dushare en plaats optioneel een vinkje bij Password protected om de verbinding te beveiligen. Geef hiervoor in het volgende scherm een wachtwoord op bij Enter your password here. Klik op Send a file, Select a file en wijs het bestand aan dat u wilt versturen.

Dushare.com is geen vervanging van, maar een prima aanvulling op de bestandskoerier WeTransfer.com.

3. Bestand ophalen

Na de vorige stap presenteert Dushare een weblink die er ongeveer zo uitziet: www.dushare.com#6ac52. Deze kunt u aan de ontvanger doorgeven via e-mail of een chatprogramma. Ook kunt u de ontvanger telefonisch naar www.dushare.com verwijzen en op Claim a file laten klikken. Na het opgeven van het achterste deel van de weblink, in dit voorbeeld 6ac52, komt het bestand binnen bij de ontvanger. Als u ervoor hebt gekozen om de verbinding met een wachtwoord te beveiligen (via de optie Password protected), dient de ontvanger dit wachtwoord ook te kennen en op te geven voordat het bestand binnenkomt. De snelheid van het downloadproces is afhankelijk van de maximale uploadsnelheid van de verzender.

De ontvanger klikt op Claim a file en kan uw bestand direct binnenhalen.

0 Reactie(s) op: Grote bestanden delen met Dushare

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.