Grote bestanden sturen met O&O FileDirect

Door: dirk-schoofs | 29 maart 2018 08:56

How To

Sta je wantrouwig tegenover online diensten die zich als tussenstation aanbieden om grote bestanden te versturen? O&O FileDirect werkt ook als digitale koerier, met het grote verschil dat deze dienst de bestanden rechtstreeks van bron naar bestemmeling brengt, dus zonder tussenkomst van een externe server. Zo kun je grote bestanden sturen in een handomdraai.

Twee tabbladen

Wanneer je O&O FileDirect gaat installeren, heb je de keuze tussen een volledige en een aangepaste installatie. Er zit niet veel verschil tussen beide, bij de laatste kun je eventueel de automatische updates uitschakelen.

Het programma werkt met slechts twee tabbladen: één om de bestanden heen te slepen die je wilt delen, en één voor een overzicht van de bestanden die je op die manier deelt. Een extra voordeel van deze toepassing is dat er geen beperking bestaat voor de grootte van de bestanden die je verstuurt.

Je kunt de link doorsturen via mail of via sociale media.

Download-link

Het eerste tabblad heeft de naam Create link. Wanneer je een bestand naar dit tabblad sleept, verschijnt er een link die je kunt doorsturen naar degene met wie je het bestand wilt delen. Om het je makkelijk te maken, zijn er knoppen naar e-mail, Facebook, Twitter en Google Plus en er is een knop om de link rechtstreeks naar het klembord te kopiëren. De bestemmeling ontvangt een downloadlink en haalt het bestand binnen via het WebRTC-protocol. Dat is een opensourceprotocol om bestanden via de browser uit te wisselen zonder dat extra plug-ins of software van derden nodig zijn. Wanneer je meerdere bestanden tegelijk in het Create link-tabblad sleept, maakt het programma er één zipbestand van. In het tabblad Share Files volg je wat je deelt en hoe vaak ieder bestand is gedownload. Dit is ook de plaats om de downloadlink te verwijderen.

Settings

Via de knop Settings geef je aan hoeveel dagen de bestanden beschikbaar moeten blijven. Het is hier ook mogelijk om een download te beveiligen met een wachtwoord.

Een nadeel van een systeem waarbij je bestanden rechtstreeks tussen beide computers deelt, is dat je computer aan moet staan tijdens de bestandsoverdracht. De ontvanger hoeft zelf overigens het programma O&O FileDirect niet geïnstalleerd te hebben. Wel werkt O&O FileDirect samen met slechts vier browsers: Chrome, Firefox, Opera en Vivaldi.

Degene aan wie jij het bestand zendt, kan de link openen en het bestand direct downloaden.

0 Reactie(s) op: Grote bestanden sturen met O&O FileDirect

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.