Grote bestanden versturen vanuit Gmail met Google Drive

© PXimport

Grote bestanden versturen vanuit Gmail met Google Drive

Geplaatst: 13 november 2013 - 06:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Van Google mag je best stevige hoeveelheden grote bijlagen aan je mail hangen, maar voor de zoekmachinereus ligt de grens toch op 25 mb. Sinds Drive goed is geïntegreerd in Gmail, zijn grotere bestanden versturen direct vanuit je e-mail geen enkel probleem.

Grote bestanden versturen via Gmail

Als je in Gmail een bestand wilt versturen dat groter is dan 25 MB, en je maakt gebruik van een attachment, word je automatisch omgeleid naar Google Drive via onderstaande melding.

 

© PXimport

Klik je op Verzenden via Google Drive dan begint Gmail als het goed is direct vanuit de e-mail omgeving met het uploaden van het te grote bestand naar je Drive-omgeving. Dat werkt echter niet altijd, soms is er nog een tussenstap nodig en moet je het bestand opnieuw selecteren, wat er onhandig want dubbel werk is.

 

© PXimport

In de mail die je hebt opgesteld krijg je als het uploaden voltooid is automatisch een linkje geplakt naar de locatie op jouw Drive dat je kunt delen.

 

© PXimport

De ontvanger kan vervolgens het bestand previewen in Drive en daarna besluiten het bestand al dan niet te downloaden. Dat is allemaal wel wat geavanceerder dan het alleen maar doorpompen van bestanden zonder preview-mogelijkheid, nietwaar?

Het bijkomende voordeel van deze manier van werken is dat als je bestand eenmaal in Drive staat, je het aan meerdere mensen kunt doorsturen zonder het opnieuw als bijlage toe te voegen.

Cloud of attachment?

Uiteindelijk kruipen het versturen van attachment en het werken met een cloudomgeving steeds dichter bij elkaar toe. Bij het versturen van grote bestanden zie je een soort "overbrugging" ontstaan: een mailprogramma (in dit geval dus Gmail) wordt meer en meer geintegreerd met een cloudoplossing (Drive). Het delen van bestanden vanuit de cloud, is gemakkelijker dan het steeds opnieuw bijvoegen van bestanden.

Helemaal als je op een trage verbinding zit of op mobiel betaalt voor je data, is het goedkoper en gemakkelijker om een link te delen naar een cloudlocatie, waar het bestand dat je eigenlijk wilde attachen, staat gestald.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten