GTA V krijgt drie speelbare personages

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 november 2012 10:39

Apps & Software

Grand Theft Auto V krijgt drie speelbare personages en wordt de grootste open wereld die Rockstar ooit heeft gebouwd. Dat blijkt uit de digitale uitgave van Game Informer, waarin de eerste details over de game worden prijsgegeven.

Uitgever en ontwikkelaar Rockstar doet in een 18 pagina’s tellende special een groot aantal ontboezemingen over GTA V. Het meest opvallende is wel dat spelers op vrijwel ieder moment in de game kunnen schakelen tussen drie speelbare personages. Voorgaande games uit de serie draaiden altijd om één hoofdpersoon.

Een van de hoofdpersonen, zo blijkt nu, was ook al te zien in de eerste trailer van GTA V. Naast deze man van middelbare leeftijd zal er ook een nog oudere man speelbaar zijn. Tot slot kunnen gamers nog in de huid kruipen van een jonge donkere inwoner van Los Santos.

Los Santos

Los Santos is Rockstars interpretatie van Los Angeles en de streek ten zuiden van die stad. De spelwereld wordt groter dan die van GTA IV, GTA: San Andreas en Red Dead Redemption bij elkaar. Zo meldt het Amerikaanse tijdschrift. Spelers kunnen zowel in de stad als daarbuiten tal van locaties verkennen en activiteiten ontdekken.

Omdat er drie verhaallijnen door elkaar lopen, heeft Rockstar naar eigen zeggen wel enkele concessies moeten doen. Zo is ervoor gekozen om enkele bekende randactiviteit te schrappen. Het is bijvoorbeeld niet langer mogelijk om te daten met vrouwen.

Wel zal het weer mogelijk zijn om bijvoorbeeld comedy clubs te bezoeken, kleding te kopen en verschillende minigames te spelen. Daarnaast wordt het voor het eerst mogelijk om ook de zee te verkennen, wanneer de speler in de game de juiste duikuitrusting weet te bemachtigen.

Samenwerken

De drie personages zullen in de game ook samenwerken, en uit het artikel van Game Informer blijkt dat spelers zelfs tijdens sommige missies van personage kunnen wisselen. De drie karakters zullen ook een grotere persoonlijke ontwikkeling doormaken dan de personages in voorgaande Grand Theft Auto-games.

Rockstar gaf eind 2011 de eerste trailer van GTA V vrij, en had tot deze week niets meer losgelaten over de opvolger van het succesvolle GTA IV. Op 14 november krijgen gamers waarschijnlijk de eerste gameplay beelden te zien, dan zal namelijk de tweede trailer van GTA V worden vrijgegeven.

[youtube]QkkoHAzjnUs[/youtube]

0 Reactie(s) op: GTA V krijgt drie speelbare personages

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.