Haagse politie arresteert 37 jonge katvangers

Door: andreas-udo-de-haes | 28 januari 2011 16:14

Apps & Software

De politie Haaglanden heeft bijna zestig personen aangehouden in verband met een grote bankfraudezaak. Tientallen jonge vrouwen zijn geronseld om tegen beloning hun pas en pincode af te geven.

De zaak kwam vorig jaar aan het rollen na de aangifte van vier gedupeerden die bij elkaar 170.000 euro verloren via online bankfraude, meldt persbureau ANP. De cybercriminelen sluisden het geld via rekeningen van katvangers weg. Katvangers of money mules zijn mensen die, tegen betaling, hun bankrekening en pinpas ter beschikking stellen aan cybercriminelen. Zo kunnen die eenvoudig hun online geoogste buit omzetten in contant geld.

Internationale phishingbende

Drie van de gedupeerden waren in phishing mails getrapt en hadden internetbankiergegevens aan de criminelen losgelaten. Bij de vierde waren de bankgegevens ontvreemd bij een inbraak. De politie heeft in totaal 37 jonge vrouwen aangehouden, zestien ronselaars en zes bendeleden die de zaak aanstuurden. De top van de waarschijnlijk internationaal opererende bende is echter niet achterhaald.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Haagse politie arresteert 37 jonge katvangers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.