Hackers LulzSec bekennen schuld voor rechter

Door: rene-schoemaker | 26 juni 2012 12:19

Nieuws

Twee leden van LulzSec hebben schuld bekend in het aanvallen en offline halen van websites van onder meer de CIA, Sony, Fox Entertainment en enkele politieorganisaties. De twee Engelsen staan terecht.

Twee Engelse mannen hebben zich voor de Britse rechter schuldig verklaard aan enkele aanklachten tegen hen wegens het DDoSsen van enkele organisaties, terwijl twee anderen zich niet schuldig achten. De schuldigverklaringen zijn gisteren ingediend bij de Britse rechter. De inhoudelijke behandeling van de zaak is pas in april 2013.

Britse jongen al een jaar vast

Een van de verdachten die schuld heeft bekend is Ryan Cleary, die vorig jaar juni is gearresteerd vanwege een flink aantal DDoS-aanvallen op doelen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De eerste aanklacht tegen hem was wegens het gebruik van een botnet om aanvallen te doen op de Serious Organized Crime Agency in Engeland. Cleary, die aan het Asperger Syndroom lijdt, zit al sinds juni vorig jaar vast,

Later kwamen daar aanklachten bij wegens het aanvallen van de website van de International Federation of the Phonographic Industry en de website van de British Phonographic Industry in 2010. De Amerikanen voegden daar nog enkele aanklachten bij, vanwege de aanvallen op Fox, Sony en andere organisaties. De Amerikanen zeggen te broeden op een uitleveringsverzoek, maar wachten de strafzaak in Engeland eerst af.

Computer van Topiary vol met bewijs

De andere man die schuld heeft bekend, Davis, staat beter bekend als LulzSec-woordvoerder Topiary. Hij werd enkele weken na de arrestatie van Cleary opgepakt op de Shetland Eilanden. Op een computer van Davis zou bewijs zijn gevonden van crimineel handelen.

Onder meer werden op de harde schijf de namen en wachtwoorden van 750.000 willekeurige mensen gevonden, de details van verschillende prepaidkaarten onder valse naam en valse persberichten die onrust moesten zaaien in de aanval op News International, de uitgeverij van Rupert Murdoch.

LulzSec is dit jaar verder ontmanteld met de arrestatie van diverse leden. De politie heeft zich in de opsporing van de groep gebaseerd op de informatie die de FBI kreeg van het belangrijke lid Sabu, in het werkelijke leven Hector Monsegur geheten. Die is vorig jaar opgepakt in New York en besloot mee te werken met de FBI in de identificatie van andere leden van LulzSec en Anonymous.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Hackers LulzSec bekennen schuld voor rechter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.