Half jaar gratis muziek streamen met Rdio

© PXimport

Half jaar gratis muziek streamen met Rdio

Geplaatst: 30 januari 2013 - 08:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Elmar Rekers

Spotify-concurrent Rdio laat nieuwe gebruikers maximaal een half jaar lang gratis naar muziek luisteren. Dat maakt de muziekdienst woensdag bekend. Geheel ongelimiteerd is het aantrekkelijke aanbod echter niet.

Rdio lanceerde zijn streaming muziekdienst in 2011 al op de Amerikaanse markt, maar is momenteel druk bezig zich uit te breiden naar meerdere landen. Zo is Rdio sinds december 2012 ook in Nederland beschikbaar. Om gebruikers bij marktleider Spotify los te weken, biedt het bedrijf nieuwe klanten ogenschijnlijk de optie om gedurende zes maanden gratis naar muziek te luisteren.

Overstappen

Dat de actie niet geheel ongelimiteerd is, blijkt uit een metertje dat boven in beeld van de muziekspeler te zien is. Dit geeft namelijk aan hoeveel muziek er nog geluisterd kan worden voordat er moet worden overgestapt naar een betaald abonnement. Afhankelijk van de luisterfrequentie kan er volgens Rdio tot maximaal zes maanden gratis geluisterd worden.

Wel lijkt Rdio aanzienlijk coulanter te zijn met hun proefperiode dan de concurrentie. Zo zijn de volledige versies van Spotify en Xbox Music slechts één maand gratis te gebruiken. Is de gratis muziek in Rdio verbruikt, dan kan er worden overgestapt op een abonnement van 5 euro per maand (onbeperkt streamen in webbrowser) of 10 euro (mobiel gebruik en muziek downloaden). Een vergelijkbare prijsstelling dus als Spotify en Xbox Music.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten