Handig voor in de supermarkt of gewoon aan tafel

Door: | 26 februari 2012 10:02

Apps & Software

Op elk product te vinden: De tabel met voedingswaardes die het product bevat. Maar weinig mensen die snappen wat er precies staat. Het zou makkelijker zijn als er precies staat wat je nou eet, maar daar kijken sommige fabrikanten wel voor uit. En bij sommige producten zou de verpakking dan wel erg groot worden.

Boodschapp is een onafhankelijke app die je de waarheid toont over voedingsmiddelen die je in de supermarkt kunt vinden. In één oogopslag krijg je informatie over onder andere de hoeveelheid zout, suiker, vet en verzadigd vet in het product. Hierbij kun je zien of het product goed, slecht of gemiddeld scoort. Elk product krijg een cijfer en aan de kleur code (rood, geel of groen) kun je zien hoe het product scoort ten opzichte van vergelijkbare producten.

In de app kun je handmatig producten opzoeken, maar nog handiger is het scannen van een barcode middels de camera van je iPhone. Als je een product selecteert, dan kun je deze overzichtelijk vergelijken met vergelijkbare producten in de supermarkt van je keuze. Je kunt vergelijken op basis van de prijs, maar ook op basis van de score van een product. Zo kun je in een oogopslag een verstandige keuze maken in de supermarkt.

Kortom

Boodschapp is een erg handige app die de soms onbegrijpelijke tabel met voedingswaardes vertaald naar een duidelijk verhaal. Dankzij het gebruik van cijfers en kleuren kun je makkelijk producten met elkaar vergelijken. De app zal in de toekomst steeds meer producten gaan bevatten en kan zo uitgroeien tot een handig naslagwerk over voedingsmiddelen.