Handige Android-widgets en hoe ze te installeren

Door: Stefanie Katzenbauer | 11 april 2018 13:25

How To

Widgets zijn koppelingen op je startscherm die gelinkt zijn met een app op je telefoon. Deze handige Android-widgets maken het mogelijk om in één oogopslag je laatste mailtjes te zien, het weer te checken of je contacten te openen. Dit artikel laat je zien hoe je een widget moet installeren en welke widgets handig zijn om te hebben.

Het is natuurlijk handig om eerst een lijstje te maken met nuttige Android-widgets om te installeren. Deze widgets zijn ervoor gemaakt om jouw leven zo makkelijk, maar in sommige gevallen ook zo mooi mogelijk te maken.

Hou hierbij in gedachten dat veel van de apps die je op je telefoon hebt ook een widget voor je startscherm aanbieden. Zo hoef je niet tussen al je apps te gaan zoeken om de NS-reisplanner te openen of om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Zooper Widget

Met de Zooper Widget maak jij helemaal je eigen ontwerp van jouw startscherm. De gratis app biedt de mogelijkheden om álles aan te passen naar jouw smaak. Er zijn ontzettend veel layouts beschikbaar van bijvoorbeeld een klok, je agenda of het weer.

Tik op de widget om alles naar jouw wens aan te passen, van kleur tot grootte, inhoud en layout, alles is mogelijk! (Android)

Gmail Widget

Als je graag je mail in de gaten houdt, dan is de Gmail widget handig om te hebben. Je kan kiezen welke map je wil synchroniseren en deze laat vervolgens automatisch je laatste mails zien. Vanuit het startscherm kun je dus makkelijk al je prangende e-mails beantwoorden (of de laatste Groupon deals bekijken). (Android)

Thuisbezorgd

Als je niet houdt van koken of er simpelweg gewoon niet goed in bent, is thuisbezorgd natuurlijk een handige app. Ook zij bieden een widget aan waarmee je een direct overzicht hebt van de door jou als favoriet bestempelde restaurants.  Een klik op het restaurant en je valt prompt in het menu. Een pizza bestellen was nog nooit zo makkelijk! (Android)

Animated Photo Widget

Als je houdt van foto’s maken, je graag zo vaak mogelijk je kinderen of kleinkinderen op je scherm hebt of gewoon wil kijken hoe de foto’s van je cappuccino nou eigenlijk van elkaar verschillen, dan is de animated photo widget een aanrader. Je stelt zelf een map in waaruit de foto’s geladen worden of je selecteert gewoon enkele foto’s. Vervolgens kun je zelf instellen om de hoeveel seconden de foto’s wisselen en welk kadertje er omheen wil. (Android)

Whatsapp

Ook Whatsapp biedt een widget aan waardoor je in een oogopslag je laatste appjes kan lezen. Handig hieraan is dat als je deze leest, ze nog niet als gelezen worden gemarkeerd, dus geen blauwe vinkjes! Dan kan je later in alle rust nog beslissen of je wil reageren of niet. (Android)

Sticky notes

Met de Sticky notes widget creëer je een mapje op je startscherm waarin allerlei digitale post-its zijn opgeslagen. Kies zelf de kleur van je post-it, schrijf erop wat je niet mag vergeten en zet er een leuke krabbel bij. Op die manier hou je al je gedachtegangen ordelijk bij elkaar en ziet het er nog gezellig uit ook nog. Daarnaast is een pluspunt van deze widget dat je het mapje op je startscherm erg klein kunt maken waardoor het amper ruimte inneemt.  (Android)

Glass widgets

Als je wel graag alles overzichtelijk bij elkaar wil hebben, dus: weer, agenda, tijd, nieuwsupdates en datum, maar geen zin hebt in allerlei tierelantijntjes en poespas zoals Zooper dat aanbiedt, dan zijn de Glass widgets iets voor jou. De vormgeving is simpel en door op de verschillende elementen in de widget de tappen, kan je makkelijk de aparte componenten naar jouw smaak aanpassen. (Android

Installeren

Nu we enkele handige widgets besproken hebben, is het tijd om ze te installeren. Dat is verassend eenvoudig. Alle widgets zijn namelijk te vinden in Google Play en vanuit daar te downloaden. Je installeert ze op je startscherm door daar gewoon de pagina ingedrukt te houden. Je krijgt dan vanzelf de mogelijkheid om een extra pagina aan te maken om je widgets op te plaatsen of je plaatst de widget op een al bestaande pagina van je smartphone.

Onder het kopje ‘widgets’ vind je vervolgens alle widgets die op jouw telefoon beschikbaar zijn en die je dus net gedownload hebt. Je plaatst deze vervolgens makkelijk door je duim ingedrukt te houden op de widget zelf en hem vervolgens naar een gewenste plek te slepen.

Het formaat pas je na het plaatsen overigens makkelijk aan door op de widget zelf je duim ingedrukt te houden en te kiezen voor ‘formaat wijzigen’.

De meeste widgets kun je personaliseren en instellen op het moment dat je ze op je startscherm geplaatst hebt. Druk eenmaal kort op de betreffende widget om de instellingen te openen of open de bijpassende app en voer je veranderingen daar door. 

0 Reactie(s) op: Handige Android-widgets en hoe ze te installeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.