Handige apps voor je Instagram Stories

Door: Laura Kempenaar | 19 november 2019 10:41

Instagram stories
How To

Ooit was Instagram een plek waar je een foto kon plaatsen op je eigen tijdlijn en waarbij je de foto’s van anderen kon bekijken. Nu gebruiken veel mensen Instagram bijna alleen maar om Stories te maken, een fenomeen dat is afgekeken van Snapchat. Nu biedt Instagram al veel opties om je Stories zo tof mogelijk te maken, maar er is altijd meer. Deze apps maken je Instagram Stories nog beter.

Adobe Spark Post

Wat Adobe Spark Post biedt dat Instagram Stories niet heeft, dat is de mogelijkheid om een mooie collage van foto’s te maken die er professioneel uitziet. Je kunt er tekst aan toevoegen in iets stijlvollere fonts dan je van Instagram krijgt. Er zijn diverse gratis layouts en mogelijkheden te kiezen, maar je kunt ook betaalde sjablonen kiezen, herkenbaar aan een geel icoontje. Het valt ons mee wat er allemaal in Adobe Spark Post mogelijk is zonder die 10,99 euro per maand te betalen die het kost om van de Premium-content gebruik te kunnen maken.

Adobe Spark Post is verkrijgbaar voor Android en iOS

Instagram

VSCO

VSCO is een veelgenoemde naam als het gaat om foto- en videobewerking. Je kunt net als in Instagram heel gemakkelijk filters over een foto of video heen schuiven, maar hebt veel meer keuze. Bovendien kun je door slim te schuiven soms overbelichte plekken in de foto ineens een stuk gedetailleerder weergeven. Verwacht in VSCO niet allerlei gekke stickers, die zal je er alsnog in Instagram zelf op moeten zetten, maar je kunt in ieder geval alles uit je foto halen waar het gaat om filters. Je kunt je favo filterinstelling bovendien bewaren, zodat al je Insta-stories eenzelfde look hebben. Nadeel? VSCO kost na een proefperiode van 7 dagen 22 euro per jaar.

Instagram

Foodie

Menig Instagrammer plaatst ook wel eens een foto van eten en die zien er lang niet zo aantrekkelijk uit als het gerecht smaakte. Gelukkig is er Foodie, dat je gratis een heleboel filters biedt die eten er aantrekkelijker uit doen zien. Je kunt zelfs kiezen voor specifieke filters voor eieren, ijsjes, citrusvruchten enzovoort. Foodie lijkt een beetje op VSCO in de veelzijdigheid aan filters, maar is dus wel echt toegespitst op eten. Het voordeel is bovendien dat Foodie gratis is. Het is wel een app die echt is toegespitst op het mooier maken van foto’s, in plaats van het toevoegen van tekst.

VSCO is beschikbaar voor Android en iOS.

Instagram

TextCandy

Je moet er af en toe even voor naar een advertentie kijken, maar daarvoor krijg je wel een heleboel fonts tot je beschikking om leuke plaatjes te maken voor Instagram. TextCandy is wat simpeler dan de bovenstaande apps. Het lijkt ook minder professioneel, maar juist meer als een fotoboek dat je zelf in elkaar hebt geknutseld. Zeker als je er echt geen geld aan wil spenderen, maar daar ook niet de hele tijd aan wil worden herinnerd, dan is TextCandy voor mensen die graag quotes in hun content zetten een zeer geschikte keuze.

TextCandy is beschikbaar voor Android.

Instagram

Unfold

Waar de meeste apps vooral erg goed zijn in het maken van losse plaatjes die je dan in je Instagram importeert, heeft Unfold de mogelijkheid om in een keer een heel verhaal te maken dat uit verschillende pagina’s bestaat. Hierdoor is alles in één keer online te plaatsen en kun je bovendien rekenen op de exact zelfde stijl, die je bovendien zelf goed kunt controleren omdat je de pagina’s allemaal naast elkaar kunt bekijken. Erg handig en erg prettig om naar te kijken.

Unfold is beschikbaar voor Android en iOS.

instagram

Visage Lab

Hoe je het ook wendt of keert, er staan op Instagram-foto’s nu eenmaal vaak mensen en die kunnen ijdel zijn. Soms maak je een geweldige groepsfoto, maar is die ene vriend of vriendin toch niet zo blij met het eindresultaat. Misschien kan Visage Lab helpen, want dit is een retoucheer-app. Het is een heel simpele app, maar je kunt wel verschillende dingen kiezen om toe te passen. Wil je geen glimmende gezichten, of wil je juist wat wittere tanden, dan kun je dat wel of niet selecteren in de mogelijkheden.

Visage Lab is beschikbaar voor Android en iOS.

Keuze genoeg dus, en dan hebben we PicPlayPost, Splice en Magisto nog niet eens genoemd. Die apps zijn meer gericht op video-editing. Video’s kun je ook toevoegen aan Instagram Stories, maar houdt daarbij wel in de gaten dat het niet te lang wordt. Dan knipt Instagram er namelijk vaak zelf korte stukjes van. Zowel de Play Store als de App Store staan vol met nog veel meer apps die speciaal zijn gemaakt om jouw foto’s en video’s net dat beetje extra te geven dat Instagram niet biedt.

instagram

Tips voor Instagram

De Instagram-app is vrij beperkt. Gelukkig kun je met deze apps zelf je foto's en video's bewerken voor je Stories. Maar er is buiten de app om meer mogelijk. Zo kun in Instagram gebruiken zonder smartphone, een Instagram foto opslaan of Instagram Stories verbergen. Ben je Instagram (of moederbedrijf Facebook) zat? Dan kun je ook altijd nog Instagram verwijderen.

0 Reactie(s) op: Handige apps voor je Instagram Stories

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.